Zabezpečovací systémy se dnes v každém domě, bytě, či jakémkoli objektu stávají vlastně nutností. Nikdy nevíte, kdy si zloději, či jiní násilníci vyberou právě Vás. Přesně v ten okamžik budete potřebovat zabezpečovací systém InHouse. Věřte, že se jedná o správnou investici. Nejenom, že se budete cítit bezpečněji, zároveň budete mít jistotu, že je správně postaráno o Vaše blízké a o Váš majetek. Pojďme se nyní podívat na jednotlivé součásti zabezpečovacího systému od InHouse.

Bezdrátový zabezpečovací systém
Schéma alarm systému

InHouse MKF-M1G7 Bezdrátový GSM/PSTN alarm systém SET

Jedná se o základní set, který se postará o prvotní zabezpečení Vaší domácnosti, kanceláře, či skladu. Sada se skládá z ústředny, pohybového PIR čidla, magnetického dveřního čidla, 2ks dálkových ovladačů a 2ks RFID tagů.
Ústředna zabezpečovacího systémuÚstředna je beze sporu tou nedůležitější součástí zabezpečovacího sytému. Jak je již z názvu patrné, jedná se o řídící stanici celého sytému. Jakožto uživatel budete vždy komunikovat s celým zařízením právě přes ústřednu. Na ústředně probíhá veškeré nastavení zabezpečovacího systému. Veškeré kódy, ovladače, zóny, vše si navolíte právě na této krabičce. Díky ústředně můžete také celé zařízení ovládat dálkově přes SMS, či telefonní hovory a na nastavená telefonní čísla, dostávat informace o situaci a stavu hlídaných prostorů.

K alarmu samozřejmě obdržíte velice snadno pochopitelný návod, který Vám s veškerým nastavením pomůže, takže se nemusíte obávat složitého programování. V návodu jsou jednotlivé kroky vysvětleny jasně a jednoduše, aby jim porozuměl takřka každý uživatel a nebyl nucen volat specializovanou firmu, aby mu tento systém zprovoznila.
Pohybové čidlo alarmuDalší součástí setu je pohybové PIR čidlo. Jedná se o detektor, který zachytí jakýkoli pohyb v hlídaném prostoru a jeho dosah pro komunikaci s ústřednou je až do vzdálenosti 80m. V balení naleznete jedno pohybové PIR čidlo, ale samozřejmě máte možnost si dokoupit tolik čidel, kolik bude právě pro Váš domov, kancelář, či ostatní objekty potřeba. Již zde se dostáváme k jedné z největších výhod zabezpečovacího systému InHouse.

Dost často mezi lidmi koluje mylná představa o tom, že lidé, kteří mají domácího mazlíčka, jsou naprosto připraveni o příležitost používat alarm a jiná zabezpečovací zařízení. „Přece nemohu doma zapínat alarm, když tam mám celý den psa!“ Tak nyní již klidně můžete! Pohybová PIR čidla nabízí i variantu čidel, která eliminují pohyb domácích mazlíčků, a tím pádem nespouští falešné poplachy. Nemusíte se ale bát, že by tato varianta čidel, s imunitou proti pohybu zvířat, nějakým způsobem ulehčila práci zlodějům. Pohybové PIR čidlo zvládne bezpečně rozeznat pohyb lidí a zvířat. To znamená, že za pomoci pohybových PIR čidel můžete mít hlídaný každý centimetr Vašich prostor. Jakmile detektor zachytí pohyb, předá zprávu do ústředny a ta již zajistí další kroky na základě Vámi nastavených instrukcí.
Dále v sadě naleznete magnetické čidlo, které je určeno pro instalaci na dveře nebo okno. Zabezpečení dveří a oken je naprostou samozřejmostí. Neexistuje příliš mnoho jiných možností, jak by se k Vám narušitelé dostali. Ve chvíli, kdy se magnetické spoje na čidle rozpojí, čidlo okamžitě vyšle zprávu do ústředny a následně zareaguje podle Vámi nastavených parametrů. Čidlo se bude stejně chovat také v situaci, kdyby došlo k násilnému pokusu o jeho odstranění.

Dálkové ovládání k alarmu
Dálkové ovládání k alarmu

Součástí balení jsou také dva dálkové ovladače k zabezpečovacímu systému. Ty se rozhodně hodí a ulehčí Vám samotnou komunikaci s ústřednou. Po příchodu domů, či do jiného hlídaného objektu se nemusíte zdržovat vyťukáváním zabezpečovacího kódu, ale stačí jednoduše vypnout alarm pomocí dálkového ovladače. Dálkový ovladač si můžete připevnit například na klíče, a tak ihned po příchodu do objektu stisknete jediné tlačítko a zabezpečovací systém je deaktivován. Ovladačem je možné alarm taky aktivovat. Ústředna je schopna komunikovat až s třiceti dálkovými ovladači, tím pádem se zde nabízí možnost pořízení dálkových ovladačů například pro celou firmu, o kompletním vybavení všech členů rodiny ani nemluvě.

S tím má také přímou souvislost přítomnost RFID tagů. Jedná se v podstatě o klasické čipy, které se dnes hojně užívají především na zámcích domovních dveří, či na jiných široce používaných vchodech. Šetří čas a celkově zjednodušují přístup. Těchto RFID tagů je ústředna schopna akceptovat až padesát. Takže pokud nechcete všem zaměstnancům dávat do rukou dálkové ovládání, nebo se obáváte ztráty dálkového ovladače, například u Vašich dětí, je snadnou variantou RFID tag. Ten po příchodu do zabezpečeného prostoru přiložíte k ústředně a ta následně poplašné zařízení deaktivuje. Opět budete ušetřeni zdlouhavého vyťukávání kódu, kde hrozí překlepy, či klasické zapomenutí kódu. Někteří z nás také určitě ocení, že nemusí informaci o číselném kódu předávat všem členům firmy, či domácnosti. RFID tagem je možné alarm pouze deaktivovat.

přídavná čidla bezdrátového alarmu
Příslušenství bezdrátového zabezpečovacího systému

K zabezpečovacímu zařízení si dále můžete zakoupit SIR07AE bezdrátovou sirénu pro vnitřní i venkovní použití. Je to dobrý způsob, jak vylekat narušitele a zároveň upozornit okolí, že něco v objektu není v pořádku. Siréna je jako všechna ostatní čidla spárovaná s ústřednou a spustí se při jakémkoli narušení vnitřního, či venkovního prostoru, který má být hlídán. Pokud se Vám jedná o hlídání pouze vnitřních prostor, je tu možnost využití levnější varianty InHouse MKF – SIR06AI bezdrátové sirény pro vnitřní použití. Zabezpečovací systémy InHouse mají ohromnou výhodu v možnosti dokupování jednotlivých čidel i ovladačů. Ústředna se může stát skutečně výkonným členem Vaší domácnosti, či firmy. Je schopna spárovat se s neuvěřitelným množstvím dalších doplňkových produktů. Máte tedy možnost kontroly nad každým koutem hlídaného prostoru.

Ovládání alarmu přes mobilní telefon

Alarm ovládaný přes mobilní telefon
Ovládání alarmu přes mobil

Celý alarm se dá ovládat přes SMS, telefonní hovory, dálkové ovladače, RFID tagy a taky na mobilním telefonu pomocí aplikace, která je zdarma ke stažení jak pro systém Android, tak i pro iOS. Každý si tedy najde ten nejpohodlnější způsob ovládání. Nastavení je jednoduché a přesto velice variabilní.

Nemusíte se bát, že by si s vypnutím alarmu neporadily Vaše děti po příchodu ze školy. Vaši zaměstnanci nemusí znát číselný kód k ústředně, a přesto mohou zabezpečovací systém deaktivovat i bez Vaší přítomnosti. Domácí mazlíčci již nadále nejsou problém, zabezpečovací sytém InHouse je natolik inteligentní, že jejich přítomnost rozpozná od přítomnosti nezvaných návštěvníků. Nastavení zón Vás bude chránit v noci, kdy můžete mít aktivovány pouze vybraná čidla a v jiné části objektu se můžete bez obav pohybovat.

Vaše bezpečí je jednou z nejdůležitějších věcí v životě a obzvlášť v dnešní době není jeho zajištění zrovna jednoduché. Díky zabezpečovacímu systému InHouse se ale můžete k nedotknutelnosti Vaší rodiny, firmy a majetku, opět přiblížit.

Bezdrátové alarmy InHouse se mohou stát stráží Vaší domácnosti. Pokud chcete být v bezpečí, rozhodně je doporučujeme.

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ