Trampolína Grand Champion je vlastně takovým křížencem mezi klasickou zahradní trampolínou a obdélníkovou profesionální trampolínou, kterou známe z olympiády. Tedy křížencem je pouze co se týče tvaru, protože od zahradní trampolíny nemůže nikdo očekávat 6m vysoké skoky.

Tato trampoška se dá pořídit na HOPsej.cz ve verzi pro zakopání do země, ale také v klasickém zahradním provedení s ochrannou sítí. K zakopaným trampolínám není potřeba síť kupovat, protože nehrozí pád z výšky. Tyto trampolíny nenarušují ráz zahrady a dětem umožní snadný přístup odkudkoliv. Odpadá také starost o síť, která by se mohla časem potrhat.

Staba trampolíny

Při stavbě trampolíny Champion člověka na první pohled překvapí, jak těžké jsou jednotlivé díly. Je vidět, že na materiálu se zde skutečně nešetřilo. Přiložený návod je přehledný a trampolínu v podstatě nelze postavit špatně. Každý díl je možno umístit jedině tam, kam patří. S vybalováním trvalo postavení základního oblouku na nohy cca 40 minut.
O poctivosti svědčí také možnost spojit jednotlivé díly oválu šrouby, ačkoliv je dostatečně spojí samotné plátno.

pružiny trampolíny
Dvojnásobný počet pružin pro maximální výkon

Dvojnásobný počet pružin

Novinkou roku 2015 jsou takzvané TwinSpring Gold. Dvojnásobný počet pružin umožňuje vyšší skoky než u levnějších trampolín. V praxi to však při stavbě trampolíny znamená snadnější napínání. Skoro všechny pružiny jsme natáhli bez speciálního nástroje, pouhou rukou.

Instalace ochranné sítě

Montáž ochranné sítě byla asi nejkomplikovanější částí stavby. Do horního okraje sítě je potřeba zavézt zpevňující prut, jaký znáte z moderních stanů. Ten se zdál být delší, než obvod sítě a ve 2 lidech nás čekal 15 minutový souboj, při němž jsme do sítě prut nasoukali. Náročnější však byla snaha o spojení jeho začátku a konce, aby síť dostala finální oválný tvar. Skoro se zdála že síť je o 8 cm kratší než prut, ovšem nakonec se vše podařilo.

Ochranná síť na trampolínu
Vstup nespoléhá na zip

Vstup do ochranné sítě

Vstup dovnitř nespoléhá na klasický, ani suchý zip. Ten vždy po nějaké době přestane fungovat a v části sítě se tak vytvoří nebezpečné otevřené místo.
Berg řeší vstup překrytím dvou částí sítě, a suchým zipem jen na malé ploše. Díky tomu není možné ze sítě přímým odrazem vypadnout ani když zip selže.

Pevnost konstrukce

Při skákání byla konstrukce pevná a nevydávala nepříjemné zvuky. Ani při skocích do strany se konstrukce výrazně nehýbala, a to ani přes skutečnost, že jsme schválně jednotlivé části oválu nespojili šrouby.

Oválná trampolína
Trampolína Grand Champion, vybavená ochrannou sítí

Výška skoku a celkový dojem

U výšky skoku došlo k mírnému zklamání. Oválná trampolína sice skáče stále lépe než většina levných konkurentů, ovšem výslednice sil pružin patrně nevychází tak dobře, jako je tomu u klasického kruhového tvaru. Ve srovnání s kruhovou trampolínou skákala oválná Grand Champion o něco méně.

Pocit z velkého prostoru (515 x 365 cm) je fantastický. Člověk se nebojí skočit více salt za sebou v řadě, jelikož ví, že má za sebou spoustu prostoru. Trampolína bude skvělá také tam, kde je potřeba zabavit co nejvíce dětí najednou.

PŘEHLED RECENZE
Kvalita zpracování
Jednoduchost montáže
Výška skoku
Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat notebook
Další článekJak vybrat longboard

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ