Milujete kolečkové inline brusle, zimní brusle, hokej, nebo prostě jen hledáte nějaké spestření ke klasickým lyžím? Pak jsou pro vás Sled Dogs snowskates záchranou! Sled Dogs jsou víc, než brusle na sníh. Z našeho testování garantujeme, že si je zamiluje 15 letý puberťák a po počáteční skepsi i 50 letá lyžařka. Každý je zkrotí za pár minut.

O Sled Dogs snowskates obecně

Sled Dogs snowskates lze zjednodušeně popsat jako upravené přeskáče se skluznicí, na kterých můžete normálně jezdit. Lyžáky mají na podrážce speciálně vyrobenou skluznici, která je jejich pevnou součástí.

Prodej sněžných bruslí Sled DogsPůjčovna sněžných bruslí Sled Dogs

Pamatujete, když jste byli ještě malí, lanovka už byla vypnutá a vy jste jen tak blbli dole na svahu a jezdili jste jen v lyžákách? Přesně tohle můžete znovu zažít – s tím rozdílem, že si takhle můžete užívat celé dny a v mnohem vyšších rychlostech! Aktuální rychlostní rekord dosáhnul až 150 km/h. Sled Dogs snowskates jsou vlastně sněžné BRUSLE s kovovými hranami, na kterých můžete jezdit po sněhu, i na ledových plotnách.

Značku Sled Dogs založili dva nadšení norští bratři – Ronny Paul Gydar a Tommy Einar Gydar Syversenovi. Tento nový zimní sport si už oblíbili lidé po celém světě – zejména to jsou to inline bruslaři, hokejisté, lyžaři či snowboardisté. Na Sled Dogs se naučí jezdit každý. Pohyb na nich je totiž velmi přirozený.

Abyste si to vše dokázali ještě lépe představit, našli jsme pro vás další video:

Z videa je jasné, že Sled Dogs jsou více než jen cool lyžáky. Nyní už vám popíšeme všechny typy Sled Dogs snowskates:

Jednotlivé druhy Sled Dogs snowskates

Všechny Sled Dogs snowskates mají skluznici s ocelovými hranami. Existují čtyři druhy Sled Dogs:

  • Dětské HALDEN – základní černobílý model, vhodný pro rekreační ježdění. Dostupný ve velikostech 35 až 39 EUR. Díky univerzálním velikostem (XS a S) je vhodný pro půjčování, nebo děti, kterým ještě rychle roste noha.

    Sled Dogs snowskates F3.02
    Lyžo-boty HALDEN
  • HYGEN – model pro lidi, milující rychlost, což evokuje i červená závodní barva. Díky tužšímu materiálu jsou stabilnější ve vyšších rychlostech. Utažení přezek lze nastavovat s milimetrovým odstupňováním. Na rozdíl od bílých Halden jsou Hygen vyráběny na konkrétní velikost nohy, takže nabízejí lepší pohodlí.

    Sled Dogs snowskates F5.03
    HYGEN – víc než přeskáče se skkluznicí

K9 RABID – tyto Sled Dogs snowskates jsou určené pro fajnšmekry. Můžete na nich dělat vše na nejvyšší úrovni – dělat různé triky, jezdit rychle a agresivně! Mají převrácené spodní přezky, takže se ani při maximálním náklonu nemohou rozepnout o sníh. Pyšní se také speciální TM stélkou pro lepší dopady.

Prodej sněžných bruslí Sled DogsPůjčovna sněžných bruslí Sled Dogs

Drobné automobilové srovnání: Dlouhou trasu si hezky užijete ve francouzském autu s gumovým řízením a měkkým podvozkem. Na závodní okruh ale vždy sáhnete po tuém podvozku, ve kterém cítíte každý kamínek. Díky tomu máte nad jízdou maximální kontrolu i při rychlosti přes 150 km/h, která byla na modelu K9 pokořena.

Sled Dogs snowskates K9.01
Extrémní Sled Dogs K9.02

„Lyžové boty“ Sled Dogs nabízejí i mnoho příslušenství – hodně užitečné mohou být například tzv. Doggie Walkers, což jsou návleky na vaše Sled Dogs, které si můžete nasadit, když zrovna nejste na sněhu, abyste si své Sled Dogs snowskates neponičili.

A jak tedy vybrat ty správné Sled Dogs snowskates?

Záleží na vás, jak moc nároční jste, pokud máte rádi rychlost, zvolte alespoň model HYGEN. Jestliže jste pro rychlost ochotni obětovat nějaké to pohodlí a připlatit si za TOP materiály, sáhněte po K9 RABID. Je vám na horách často zima? Pokud ano, jsou zde pro vás LUNDE, které vás zahřejí svým kožíškem! Pokud jste nenároční, nebo se bojíte že dítěti vyroste příští sezónu hodně noha, pak zvolte základní model přeskáčů HALDEN.

Jinak zde platí ta samá pravidla, jako při výběru lyžařských bot. Tedy nejdůležitější ze všeho je velikost přeskáčů – musí vám prostě sedět. Zejména pata se nesmí moc hýbat a měla by být usazená. Přečtěte si také náš článek Jak vybrat správnou velikost Sled Dogs!

Máte ke Sled Dogs nějaké dotazy? Napište nám je do komentářů, rádi vám na ně odpovíme!

Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat vázání na snowboard
Další článekJak vybrat délku dětských lyží

10 KOMENTÁŘE

  1. Dobrý den chtěl bych se zeptat kde se přímo dá koupit Sled Dogs snowskates tip K9. a jaká by byla cena?Moc mě to zaujalo a měl bych o to zájem.Děkuji za odpověd.S pozdravem Zdeněk Kafka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ