Čas od času každý potřebuje nahrát velké soubory na internet, aby se o ně podělil s přáteli. Nejčastějším případem bývají fotky a velká videa, případně i filmy. Upload zdarma však bývá pomalý a člověk je opakovaně vyzýván k nabití kreditu.

Stejný problém pak mají přátelé, kteří by si video soubory rádi stáhli co nejrychleji, ale za neomezenou rychlost stahování se jim nechce platit.

Dobrou zprávou je, že i v ČR jsou úschovny s obří kapacitou, kterým stačí zisky z reklam a nepožadují žádné platby. Asi nejznámější z nich je xShare.cz, který nabízí nejrychlejší stahování zdarma všem svým registrovaným uživatelům. Pokud jste připojeni optikou, můžete soubory stahovat rychlostí až 2000 Mbit/ s.

Server xShare se stal vítězem našeho drobného srovnávacího testu, jehož výsledky najdete níže. Čím nás ještě potěšil jsou praktické funkce, které nabízí zdarma svým registrovaným zákazníkům:

  • MP4 videa si můžete přehrávat přímo z webu, aniž byste je reálně stahovali na svůj počítač.
  • U videí vidíte na první pohled zda je HD ready, případně Full HD.
  • Vše je zabaleno v přehledné grafice s češtinou, takže si fotky zvládne stáhnout i vaše babička.

Srovnání online datových úložišť

Serverů pro sdílení souborů na internetu je nespočet. My jsme se rozhodli podívat na zoubek těm českým. Zajímala nás zejména maximální velikost nahrávaných souborů, download a upload v neplacené verzi.

Rychlost uploadu prakticky nikdo uměle nesnižuje, takže při výběru svého favorita se můžete rozhodnout podle následujících informací:

 Služba Maximální velikost souborů
xShare.cz 80 GB
uloz.to 20 GB
sdilej.cz 20 GB
datoid.cz 10 GB
webshare.cz 20 GB
Fastshare.cz 30 GB
edisk.cz 3 GB

 

Jednotlivých provozovatelů jsme se zeptali také na maximální rychlost stahování u free verze, ovšem odpověděli pouze následující:

  • xShare: 2000 Mbit/s
  • Uloz.to: 400kb/s
  • eDisk: 250kb/s
  • Datoid.cz: 300 kb/s
  • Fastshare: 350kB/s

Další výsledky srovnání rychlosti stahování doplníme.

Zaujal vás vítěz našeho testu? Zaregistrujte se na xShare.cz a užívejte neomezeného stahování zdarma!

Sdílejte
Předchozí článekMonitor dechu - jaký vybrat?
Další článekJak vybrat karimatku

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ