Máte na starost organizaci kulturních akcí a začínáte se poohlížet po netradičním vystoupení na ples? Zde je pár rad, které vám pomohou s jeho výběrem.

Počet vystoupení na plese

Obecně platí, že na ples jdou lidé primárně tančit a popovídat si. Proto je dobré zaměřit se při výběru spíše na kvalitu, než na kvantitu. I kdyby byla vystoupení sebelepší, při 10. vstupu už půlka lidí nezvedne oči od stolu.

1 až 3 oživující umělecká vystoupení v přestávkách kapely tedy zpravidla bohatě stačí.

Délka vystoupení

Jak už jsme psali v předchozím odstavci, nebraňte návštěvníkům v tanci. Čtyřminutová nadupaná show bude rozhodně lepší, než půlhodinové vystoupení, které vám za stejné peníze nabídne sbor mažoretek z nedaleké obce…

Vybočte z tradic

Oprostěte se od stereotypů a nebojte se experimentů. To, že na vašem plese už 10 let pravidelně účinkuje místní taneční soubor neznamená, že letos nemůžete překvapit třeba show na skákacích botách.

Je důležité předtančení?

Zvažte v jaké části plesové sezóny se váš ples koná. Pokud se koná od půlky ledna později, je téměř 100% pravděpodobnost, že vaši návštěvníci už letos navštívili víc než jeden ples a že se při předtančení budou nudit. Zkuste tedy všechny překvapit a ušetřené peníze za předtančení investujte do plesové show.

Maturitní ples

Maturitní ples, maturák, maturiťák, nebo maturantský ples. V různých částech republiky se mu říká jinak, ale jedno mají společné. Většina maturantů zažije ten svůj jen jednou za život.

Vystoupení na maturák je nejlepší, když ho dokážou nacvičit samotní maturanti. Pokud není dostatek času (vůle), je lepší show svěřit profesionálům. Ti se dokáží v ideálním případě přizpůsobit tématu plesu a show uzpůsobit tak, aby do ní zahrnuli alespoň část žáků, nebo dokonce profesorů.

Vystoupení na ples by mělo být krátké a intenzivní, aby nezačalo část diváků nudit.

Půlnoční překvapení na maturák

Tradice půlnočního překvapení na maturitním plese se ctí po celé ČR. Někde je samozřejmostí, že půlnočko secvičí maturanti. Jinde se půlnočního překvapení chopí profesionálové.

Nevýhodou půlnočka v podání maturantů je skutečnost, že bývá velice těžké udržet nadpoloviční část třídy do půlnoci střízlivou. Výsledkem je pak často zpackaná show a mnoho hodin nácviku přijdou vniveč.

Lepší je proto vlastní sestavu předvést třeba při nástupu zbytek plesu si užít jak se patří.

Jaké jsou vaše zkušenosti s vystoupením na (maturitní) ples? Co se vám nejvíce líbilo a co se naopak neosvědčilo?

Napište nám do diskuse pod článkem.

Přejeme mnoho zdaru s organizací.

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ