Učarovaly vám skákací boty? Ať už na nich plánujete jen tak HOPsat, chodit kondičně běhat, nebo dokonce skákat salta, nesmíte podcenit volbu správné obuvi. Shrneme si pár pravidel, na která je potřeba při nákupu myslet.

Pozor na odpružené podrážky

Příliš odpružené pěnové podrážky nejsou ideální volbou. Při dopadu se totiž hodně zmáčknou a spodní vázání je rázem volné. Při křivém dopadu se pak může noha na stupačce posouvat a vytáčet.

Problém pěnových podrážek je také v tom, že často vyčnívají až za patu. Noha se tak o konstrukci nezapře pevně a při skocích se vytáčí.

Délka jazyka

Příliš krátký jazyk má za následek to, že se pásek vázání zařezává přímo do nártu. Po hodině skákání pak může být noha prodřena do krve.

Tkaničky vs. rychlozavazování

Rychlozavazovací systémy jsou skvělá věc, ale je potřeba je nejdříve otestovat v kombinaci s vázáním. Plastová část mezi nohou a vázáním by totiž mohla nesnesitelně tlačit.

Protiskluzová podrážka

Pokud je to možné, zvolte boty s co nejméně klouzavou podrážkou. Ideální je sálová obuv, která se na stupačce skákací boty nepohne ani při náročnějších tricích.

Prodyšnost

Prodyšné boty oceníte zejména v letních měsících. Zde asi není potřeba nic dalšího dodávat.

Přišroubování bot k chůdám

Například české skákací boty A-Jump umožňují přišroubování tenisek přímo ke stupačce. Nejsou tak potřeba žádné další pásky a jedná se o bezkonkurenčně nejpohodlnější vázání. Nic vás netlačí a bota může maximálně dýchat. Při výběru bot k přišroubování jenom myslete na co nejpevnější podrážku. Ideální jsou opět sálovky.

Závěrem

Ze zkušeností je do skákacích bot nejpohodlnější badmintonová obuv, která neklouže, skvěle drží chodidlo a jejíž podrážka neklouže.

Všechny možné varianty skákacích bot můžete vidět a vyzkoušet třeba na HOPsej CAMPu, který se koná každoročně koncem června.

Máte dotazy? Napište nám do diskuze pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekJak vybírat šperky, aby lichotily tvaru vašeho obličeje
Další článekRecenze hoverboardu Kolonožka Rover

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ