Záhony před psem ochrání elektronický ohradník

0
2692
Elektrický obojek
Elektrický obojek

Pes je skutečně nejlepší přítel člověka. Až do chvíle, kdy rozhrabe a poničí vaše květinové záhony na zahradě nebo uteče z vašeho pozemku a způsobí vám tak spoustu nepříjemností. Naštěstí tato situace má řešení: elektronický ohradník.

Elektronický ohradník je skvělou výcvikovou pomůckou, která je mezi majiteli psů čím dál oblíbenější. Tento tzv. „neviditelný plot“ totiž vytvoří na pozemku neviditelné hranice, které si přejete, aby váš pes nepřekračoval. Váš čtyřnohý kamarád tedy bude nenásilnou formou udržen ve vámi ohraničeném prostoru, aniž by byl uvázaný na vodítku nebo zavřen ve voliéře. A
vy nebudete muset mít strach z jeho útěku nebo poničení záhonů.

Princip fungování elektronického ohradníku

Elektronický ohradníky fungují na velmi jednoduchém principu, podobně jako elektronický obojek. I v tomto případě má totiž pes na sobě obojek s přijímačem, který ho včas upozorní, že danou hranici již nemá překračovat. Zóna, ve které se váš pes smí pohybovat, je ohraničena izolovaným drátem, který je zpravidla umístěn pod zemí nebo je
natažen podél plotu. Jakmile se pes přiblíží k vytyčené hranici, obojek s přijímačem ho upozorní zvukovým signálem. Pokud pes na zvukový signál
nereaguje, následuje elektrostatický impulz, který není bolestivý, ale je psovi dostatečně nepříjemný, a tak se raději vrátí zpět.

Elektronický ohradník pro každého psa

Velkou výhodou je, že elektronický ohradníky je možné použít pro vymezení prostoru pro malé, střední i velké psy. Při výběru elektronického ohradníku je pouze nutné vybrat správnou velikost obojku.

Instalace elektronického ohradníku je jednoduchá, ale zejména v případě, kdy počítáte s umístěním izolovaného drátu pod zem, počítejte alespoň s jedním dnem práce. Jamile bude stanovená zóna ohraničena drátem, stačí zapojit vysílací generátor do sítě, stanovit vzdálenost a dát vašemu psovi obojek.

Psa poté pečlivě seznamte s principem fungování elektronického ohradníku. Projděte s ním vyznačenou zónu a ukažte mu, kde se smí pohybovat a kam již nesmí.

Obchod Výcvikové obojky

Elektronické ohradníky, výcvikové obojky a mnohem více můžeme zakoupit například v obchodě Výcvikové obojky v Praze 3, kde vám ochotně poradí s výběrem nejvhodnějšího produktu přímo na míru vašim potřebám.

Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat alkohol tester
Další článekJak vybrat herní konzoli

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ