Nedávno jsme vám radili, jak vybrat robotický vysavač, který za vás vyluxuje váš byt či dům. Dnes k tomu přidáváme návod, který robotický mop zvolit, abyste mohli péči o podlahy pustit už nadobro z hlavy!

Robotický mop a podlahová plocha

Rozvažte, jak velký prostor bude robomop uklízet. Pro větší byty či domy (nad 100 m2) je vhodné pořídit robotický mop s větší nádržkou na vodu, abyste ji v průběhu úklidu nemuseli doplňovat.

Robomop a výdrž baterie

Většina robotických mopů pracuje na jeden zátah cca 1 hodinu, pak se musí vrátit do dobíjecí stanice – tento manévr obvykle zvládne robůtek sám. Pokud vašeho robomopa čeká úklid ploch nad 150 m2, poohlédněte se po modelu s prodlouženou výdrží baterie.

Vytírací robot a hluk

Kdy se chystáte svůj robotický mop vysílat do práce? Pokud v průběhu dne, kdy není nikdo doma, je jedno, jak hlučný při úklidu robomop je. Mějte ale na paměti, že některé modely nejsou 100% samostatné a vyžadují větší dohled, takže je lepší je spouštět ráno či večer, když jste doma. Zaměřte se tedy i na míru hluku, který robot při vytírání vydává, aby vás neotravoval. Obecně platí, že pokud vám nevadí šumění vysavače, nebude vás rušit ani o něco tišší robotický mop.

Klikněte pro aktuální nabídku eShopu Mall. Prohlédněte si zlevněné robotické mopy v akci a se zajímavou slevou.

Automatický mop a plánování úklidu

Možnosti programování robomopů se liší. Některé modely umožňují nastavit dny i časy vytírání, jiné umí naplánovat jen čas. Je na vás, jak velkou míru automatizace požadujete.

Kolik stojí robo mop?

Vyšší cena u vytíracích robotů obvykle znamená vyšší „inteligenci“ a větší samostatnost. Finančně náročnější modely využívají řadu senzorů, s jejichž pomocí si vytvářejí y virtuální mapu místností, takže pak přesně vědí, kde jsou a nevynechají žádné místo. Také se méně zasekávají a nabízejí detailnější možnosti programování. Po ukončení úklidu se samostatně vrátí do nabíjecí stanice. Levnější modely bývají „zmatenější“ a některá místa mohou vynechávat. Rozmyslete si ale, které funkce skutečně využijete, a neplaťte zbytečně navíc.

Robotické mopy a prověřené značky

Vývoj robomopů není tak rychlý, jako u robotických vysavačů, mj. i kvůli vyšším technologickým nárokům. Díky tomu jsou jednotlivé modely důkladněji odzkoušené v praxi. Mezi značky automatických mopů, na které se můžete spolehnout, patří: iRobot Braava, Hobot, Everybot, ILIFE a Vileda Virobi

Máte robotický mop už doma? Napište nám svoje rady a postřehy do komentářů! Pomůžete tak někomu dalšímu vybrat ten nejlepší robomop.

Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat tiskárnu
Další článekJaké vybrat disky na auto – hliníková, nebo plechová kola?
I have no special talents. I am only passionately curious.

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ