Ať už jedete na lyže, snowboard nebo se konečně chystáte vyzkoušet tu slavnou novinku sněžné brusle, není radno podcenit výbavu. V dnešním článku vám poradíme, jak vybrat nosič na lyže.

nosič lyží
Nosič na lyže

Velikosti nosičů na lyže

Základní otázkou při výběru nosičů je počet lyží, které chceme přepravovat. Zde platí jednoduché pravidlo, a tedy čím širší nosič, tím více lyží se na něj vejde.

Bezpečnost

Kdo někdy kupoval lyžařské vybavení ví, že je to docela „drahá sranda“. Je proto třeba myslet na bezpečnost a ohlídat si, že je možné lyže  k nosiči zamknout. Pokud se obáváte, že vám lyže ukradnou i s nosičem, poohlédněte se po takovém nosiči, který umožňuje zamčení přímo ke střešnímu nosiči auta.

Nejlepší tipy na závěr

  • Úplně nejjednodušší způsob jak zvítězit v boji s prostorem je pořídit si sněžné brusle. Nezaberou v autě skoro žádné místo a nosiče vůbec nemusíte řešit. Navíc je jízda na nich jednodušší a zábavnější, než na lyžích!

 

  • Nepotřebujete náhodou i nosič na snowboard? Pokud někdo z vaší rodiny a známých jezdí na snowboardu či jiném produktu na sjezdovku ujistěte se, že je k jeho uchycení nosič přizpůsoben.
  • Existují i půjčovny nosičů na lyže. Jestli jezdíte na zimní dovolenou třeba jen jednou za rok zvažte, jestli se vám vůbec vyplatí do nosiče investovat. Půjčovna vám může ušetřit dost peněz.
  • Mnoho lyžařů preferuje převážet lyže ve střešním boxu (tzv. rakev na auto), protože nemusíte upínat každý pár lyží zvlášť a je tedy rychlejší do nich lyže naskládat. Věřte, že až budete mít na parkovišti po lyžování zmrzlé a necitlivé prsty, oceníte, že stačí odemknout 1-2 zámky, lyže naházet do boxu a rychle odjet do tepla.
  • Nechte si v obchodě poradit, jak správně nosič na auto namontovat. Může vám to ušetřit spoustu vzteku.

Podle jakých kritérií vybíráte nosiče na lyže vy? Napište nám do diskuse!

 

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ