Žádná svatba se neobejde bez prostojů a „hluchých míst“, kdy ne nic moc neděje. Klasicky to bývá čas, kdy se jdou novomanželé fotit, kdy jde rodina na slavnostní oběd a podobně. Je proto dobré myslet včas na vhodnou zábavu, aby se svatebčané nenudili. Dnes Vám dáme pár tipů.

Zábavné atrakce

Chcete si maximálně užít svůj svatební den a nechcete věnovat příliš času přípravě a organizaci zábavy pro hosty?

Svěřte tento úkol profesionálům!

Existuje mnoho profesionálů i polo profesionálů, kteří se zabývají doprovodným programem na různé akce včetně svateb. Z naší zkušenosti nejlépe funguje „aktivní zábava“, tedy taková, do které se mohou účastníci sami zapojit.

Skvělý doprovodný program na svatby dělají například v HOPsej.cz. U nich si zábavu může každý dávkovat tak, jak má zrovna náladu a čas, a nic tedy nenarušuje daný harmonogram svatby.

I takto může vypadat zábava v režii HOPsej.cz

Aby toho nebylo málo, skokani z HOPsej.cz Vám mohou vytvořit i show na skákacích botách na míru. Stačí, když jim zadáte téma svatby nebo jim třeba řeknete, jak se novomanželé seznámili.

Vězení v manželství aneb show jako originální dárek od kamarádů pro novomanžele.

Vlastní zábava

Nechcete zábavu svěřit do rukou profesionálů? Můžete zkusit vytvořit zábavný program sami. Myslete však na to, že je to poměrně dost organizačně náročné a zabere vám to dost času z vašeho svatebního dne. Pokud svěříte zábavný program kamarádům, ujistěte se, že to pro ně nebude příliš velké sousto.

Pomoci vám může i místo akce? Je v areálu volejbalové hřiště nebo pingpongový stůl? Využijte toho!

Máte hlavu plnou nápadů? Skvěle! My pro vás máme pár tipů:

Svatební tombola

Tombola nebo dražba je ideální způsob, jak vydělat novomanželům nějakou tu korunu navíc. Zapojte fantazii a buďte s cenami originální. Na internetu se dají najít „vtipné“ ceny do tomboly, ale jsou dost často okoukané. Věřte, že „přelet nad Alpami“ a „výlet na Vysočinu“ už viděli všichni, kdo někdy na nějaké svatbě byli.

Deskové hry

Kdo by nemiloval deskovky? Jednoduše zabaví mnoho lidí najednou. Máte na svatbě kamarády, kteří se navzájem příliš neznají? Deskové hry fungují jako skvělý ice-breaker.

Přemýšlejte, jaké hry vám pomohou rozproudit zábavu. Šachy jsou jistě skvělé, ale pro mnoho lidí trochu nuda. Nevhodné jsou také příliš složité hry, u kterých je třeba dlouze studovat pravidla a jejichž hra zabere celý den. Za nás můžeme doporučit například Dixit, Aktivity, Párty alias nebo třeba Dobble.

Svatební noviny

Zábava nejen pro svatebčany, ale i pro kreativní nevěsty a ženichy, které baví tvořit.

Co je obsahem svatebních novin? Cokoliv, co se týká vás dvou. Příběh o tom, jak jste se poznali, svatební harmonogram, informace ohledně ubytování, soutěže pro svatebčany, křížovky, tipy na procházky po okolí a vůbec cokoliv vás napadne. Zábavná může být například inzerce nezadaných kamarádů.

Fotokoutek

Fotokoutek je vděčná zábava pro všechny účastníky svatebního veselí. Novomanželům tak navíc zbyde hezká památka.

Máte ve fotokoutku polaroid? Pořiďte si hezké fotoalbum a nechte do něj svatebčany lepit fotografie a psát vzkazy.

Levnější variantou fotokoutku je pořízení jednorázových fotoaparátů, které rozmístíte na stoly. Na konci stačí jen sesbírat a nechat vyvolat filmy.

Procházky a výlety po okolí

Máte svatbu v hezké lokalitě? Využijte toho a nabídněte hostů tipy na procházky, kde mohou rozchodit všechno to jídlo. Obzvlášť rodiče, prarodiče a lidé s dětmi často takových procházek využívají, aby na chvilku utekli od hluku a bujarých oslav.

Procházka nemusí být nijak dlouhá. Kdo chce i procházku trochu zpestřit, může po cestě připravit různé hry či schovat indície k nějaké pěkné bojové hře.

Zábava pro děti

Pokud mají děti na vaši svatbu vstup povolen, doporučujeme připravit zábavu i pro ně. Děti, které se nudí umí být někdy pěkně nepříjemné, tak je lepší té nudě předejít.

Čím děti zabavit? Připravte na stůl pastelky a omalovánky (mohou být i tématické svatební), korálky a šňůrky na navlékání a podobné maličkosti. Jestli máte v areálu dostatek prostoru, můžete jim připravit překážkovou dráhu, skákání v pytli, skákacího panák a atd.

Stáhněte si svatební omalovánky

Ať už se rozhodnete zábavu ve váš svatební den řešit jakkoliv, přejeme vám, abyste si to užili na maximum a bez zbytečných stresů.

Máte nějaké osvědčené tipy? Napište nám do diskuse!

Pro více informací klikněte zde
Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat svatební oznámení
Další článek5 nejlepších dárků pro hokejisty

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ