Důsledkem špatně zvolené velikosti podprsenky mohou být kromě nepohodlného nošení a odřenin také bolavá záda. Neméně důležitým výsledkem je také nevyužití „hrudního potenciálu“ na 100%. Proto je zarážející, že až 70% žen neví jak zvolit správnou velikost podprsenky. Pojďme se tedy podívat jak na to.

Jak vybrat správnou velikost podprsenky

Je důležité si uvědomit, že i při stejném označení velikosti vám nemusí sedět podprsenky všech značek. Každá firma nabízí na webu tabulku, na základě které zjistíte svou velikost po zadání svých měr. Obvod pod prsy změřte co nejtěsněji po výdechu. Přes prsa se pak měří v nejširším místě.
Pokud jste na pomezí dvou velikostí, myslete na to, že látka se časem může vytahat.

Asi nejčastější chybou je volba příliš velkého obvodu. Zapnutá podprsenka by měla držet skutečně pevně. Máte-li podprsenku zapnutou na prostřední háček, měly by se vám pod obvod vejít dva prsty. V opačném případě většinu hmotnosti nesou ramena. Důsledkem je mimo jiné bolest zad.

Mezi kůži a kostici by se neměl vlézt prst, a to ani při zvednutých rukou. Zapínání podprsenky by mělo být při zapnutí v úrovni kostic. Pokud se zapínání zvedá, je třeba povolit ramínka.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ppwmVgl2UDY]

Správné oblékání podprsenky

Občas se může stát, že ani správná velikost na první pohled nepadne. Podívejte se na následující video a ujistěte se, že podprsenku oblékáte správně.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qRqmWvKvLDs]

Časté dotazy:

Mám jedno prso menší. Jakou podprsenku vybrat?
Podprsenku vybírejte na větší z prsou. Pokud je rozdíl malý, postačí korekce úpravou délky jednoho ramínka. U větších rozdílů se dá zakoupit gelová vycpávka.

Jak je to s podprsenkou pro těhotné?
Tomuto tématu se věnuje jiný článek s názvem Jak vybrat těhotenskou podprsenku.

Mohu nosit každý den push-up podprsenku?
Zejména push-up podprsenky, slibující optické zvětšení poprsí o 2 a více velikostí poměrně drasticky vytahávají prsní vaz. Ten přitom dává prsům tvar. Proto při každodenním nošení hrozí vytahání poprsí, což je poměrně vysoká cena. Noste tedy push-upky spíše příležitostně.

Toliko k výběru podprsenky. Držíme palce při nakupování a v případě dotazů neváhejte využít diskusi pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat kontaktní čočky?
Další článekJaký projektor koupit

2 KOMENTÁŘE

  1. Souhlasím, že správná velikost podprsenky udělá hodně. Bohužel jsem taky patřila do těch 70% žen, které nosí špatnou velikost. Pravidelně jsem si kupovala 75D (byla jsem přesvědčená, že nic jiného na sebe neseženu, a že to je stejně jedno, protože podprsenka přece není vidět), a byla jsem fakt překvapená, když mi slečny z butiku Dolly v Praze zjistily správnou velikost 60G. Fakt se vyplatí se na prádlo zaměřit, protože mě od té doby nebolí záda a nemusím se každý den těšit na to, až už si budu moct ten kus „brnění“ sundat 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ