Už víte, jaký koupit projektor a rozhodujete se, jaký držák projektoru bude ideální? Toto rozhodování bude poměrně snadné. Na výběr máme mezi 2 základními typy držáků. Jsou to stropní držáky projektoru, nebo držáky na stěnu.
Tedy abychom byli přesní, ve zmiňovaném článku jsme si říkali o funkci Lens Shift, díky které můžete mít projektor položen i na stolku a žádný držák pak nepotřebujete.

držák projektoru na strop a na stěnu
Klikněte naobrázek a prohlédněte kompletní nabídku stropních držáků v eShopu Conrad

Nástěnný držák projektoru

Je vhodný zejména tehdy, pokud máte strop, do kterého nemůžete vrtat. Případně pokud bydlíte v katedrále a držák na strop by musel měřit 10 metrů. Výhodou tohoto řešení je skutečnost, že k projektoru povede kratší kabel. Čím kratší kabel, tím kvalitnější signál do projektoru doputuje a tím lepší obraz si užijete.
K umístění u boční stěny je dobré, aby projektor disponoval horizontální funkcí Lens Shift.
Výhodou může být také skutečnost, že pokud nebudete sedět přímo pod projektorem, nebude vás tolik rušit případný hluk jeho větráku.

Stropní držák projektoru

Je vhodný tehdy, pokud chcete projektor umístit do ideální polohy, vycentrované před plátnem. Sáhnete po něm také v případě, že naopak nemůžete vrtat do stěny. Nemáte-li příliš vysoký strop, bude zde projektor méně nápadný.

Další parametry držáku

Nástěnný, i stropní držák by měli umožňovat snadné natočení projektoru v horizontální i vertikální rovině. Proto projektory disponují nejčastěji kulovými čepy.
Dejte si však pozor, aby se držák nakláněl dostatečně ztuha, případně aby šel v požadované pozici zajistit. Jinak by těžší projektor mohl sklouzávat do nevhodné polohy.
Při výběru vám múhou pomoci také recenze ostatních uživatelů:

recenze drzaku projektoru
Klikněte na obrázek a prohlédněte si recenze na další držáky projektorů

Máte vlastní zkušenosti s instalací projektoru a držáků? napište nám je do diskuse pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekJaké hodinky pro alergiky
Další článekKdy mít svatbu

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ