Při vstupu do eShopu s paddleboardy se může stát, že k výběru pádla budete potřebovat vystudovat další školu. Dělí se podle materiálu, tvaru, i konstrukce. My vám však výběr usnadníme.

Jak pádlovat na paddleboardu
Jak pádlovat

Fixní vs. rozkládací pádla

  • Nejspolehlivější a nejlehčí konstrukcí je samozřejmě fixní pádlo s danou délkou, vyrobené z co nejmenšího počtu komponent. Tato pádla jsou jasnou volbou do vln a k závodění. Není možné si je půjčovat mezi jezdci s příliš rozdílnou výškou.
  • Druhou variantou je rozkládací pádlo s nastavitelnou délkou. Tato pádla jsou vhodná zejména k rekreačnímu využití a pro případy, kdy si paddle board půjčuje více lidí. Výhodou je snadnější transport.

Paddleboardová pádla dle materiálu

  • Hliníková pádla na paddleboard nabízejí vysokou odolnost a zpravidla umožňují nastavitelnou délku. Daní za tyto výhody je vyšší hmotnost.
  • Laminátová pádla na paddleboard jsou o něco lehčí než hliníková a jsou vhodná pro mírně pokročilé jezdce.
  • Bambusová pádla na paddleboard jsou velice lehká a potěší zejména zeleně smýšlející, mírně až středně pokročilé jezdce.
  • Uhlíková pádla na paddleboard cenově několikanásobně převyšují výše zmíněné materiály, ovšem profi jezdcům se odmění extrémně nízkou hmotností a vysokou odolností.

Pádla ve slevě

Níže si můžete zobrazit aktuálně zlevněná pádla v eShopu InSportline:

Prodej pádel paddle board
Klikněte pro zobrazení nejprodávanějších pádel na Insportline

Délka pádla na paddleboard

Pádlo by vás mělo převyšovat o 15 až 20 cm. Jedině se správnou délkou budete zatěžovat ty pravé svalové partie a jízda na SUP pro vás bude maximální zábavou i cvičením.

Přejeme mnoho kilometrů bez pádů. V případě dalších dotazů nám neváhejte napsat do diskuse pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat správný paddleboard
Další článekJaký koupit hoverboard

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ