Jak vybírat šperky, aby lichotily tvaru vašeho obličeje

0
3120
Jak vybírat šperky k obličeji
Jak vybírat šperky podle tvaru obličeje

Víte, že i šperky můžete vybírat v závislosti na rysech vašeho obličeje? Správný tvar a design mohou pomoci zvýraznit vaše hlavní přednosti a zakrýt případné nedostatky. A jak zjistíte, jaký tvar obličeje máte? Podívejte se do zrcadla a rtěnkou či tužkou na oči obkreslete obrys své tváře. Poté bude jednoduché zjistit, do jaké skupiny se řadíte.

Šperky pro oválný obličej

S těmito rysy máte velké štěstí, neboť vám sluší většina druhů šperků. Z náušnic se pro vás skvěle hodí ty ve tvaru lustrů, kapek a další zajímavé vzory, dokonce i ty hranaté. Jediné, čemu byste se měli vyhnout, jsou velmi dlouhé náušnice až k ramenům, které váš obličej zbytečně protáhnou. Z náhrdelníku se k vám také hodí téměř jakýkoli tvar i design za předpokladu, že koresponduje s vaší celkovou postavou.

Šperky pro kulatý obličej

Zdobení kulatého obličeje je především o vytvoření iluze délky. Vaše náušnice by měly být dlouhé a vertikální, jako jsou například dlouhé tenké kapky nebo úzké lustry. Rovněž se doporučují designy se silnými svislými čarami, jako jsou obdélníky či lichoběžníky, které narušují zaoblení obličeje. Z náhrdelníků jsou ideální volbou dlouhé, které vizuálně prodlouží obličej i krk. Lichotivé jsou zejména ty jednoduché, například se stříbrnými přívěsky nebo jinými prvky, které vytváří tvar do V.

Šperky pro hranatý obličej

U hranatého obličeje jde především o změkčování čelisti. Máte tento typ obličeje? Se stříbrnými náušnicemi ve tvaru velkých kruhů, dlouhých kapek a úzkých lustrů budete za hvězdu. Čtvercová tvář totiž potřebuje šperk, který přidává délku a maskuje šířku, takže dámy s tímto typem obličeje by se měly vyhnout knoflíkovým a podobným náušnicím. Totéž platí také u náhrdelníků – volte delší s komponenty, které zjemní hranaté prvky vaší čelisti.

Šperky pro trojúhelníkový obličej

U tohoto tvaru je důležité zúžit čelo a rozšířit čelist. Náušnice by měly mít širší plochu v úrovni brady, vybírejte si tedy slzy, trojúhelníky a další podobné visací vzory. Z náhrdelníků jsou ideální obojky, límce a krátké kruhové tvary, především pokud máte dlouhý krk.

A jaké jsou vaše zkušenosti? Podělte se o své tipy v diskuzi pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekJaký koupit hoverboard
Další článekJaké zvolit tenisky do skákacích bot?

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ