Jaký docházkový systém pro stavební firmu?

0
3323
Docházka ve stavební firmě

Jelikož mám mezi svými přáteli několik stavbyvedoucích a majitelů stavebních firem, rád jsem s jejich pomocí otestoval novou českou webovou aplikaci, kontrolující docházku dělníků. Úspory po prvním měsíci používání předčily naše očekávání!

Když nás jedna česká programátorská firma poprosila o recenzi jejich aplikace, čekali jsme trochu chytřejší excelovskou tabulku se zápisem hodin pro jednotlivé zaměstnance. Tato nadějná appka toho však umí mnohem víc a snadno nahradí jednoho zaměstnance firmy:

Začátek a konec pracovní doby si zaměstnanec stopuje sám

Docházkový systém pro firmu
Přehledný docházkový systém se naučí používat i starší zedníci

Aby nepodváděl, musí ze svého nebo erárního chytrého telefonu (dnes pořídíte za pár korun) pořídit fotografii. Aplikace zkontroluje zda GPS souřadnice odpovídají zvolené stavbě.

Na základě nastavené hodinové odměny docházkový systém automaticky spočítá výslednou měsíční mzdu. Odečte od ní veškeré přestávky.

Efektivní zavážení staveb

Každý zaměstnanec má možnost napsat co mu na konkrétním projektu chybí, takže šéf vidí přehledně a online co je kam potřeba přivézt. To šetří spoustu telefonování a hlavně minimalizuje riziko, že se na cokoliv zapomene.

Správa majetku

Přehledná správa majetku
Správa majetku stavební firmy

Konec výmluv kvůli rozbitým a ztraceným mašinám. Docházkový systém usnadní správu majetku. Nejenom že pomáhá s evidencí pro případní kontrolu z finančáku, ale šéf vždy ví na koho se obrátit kvůli libovolnému stroji.

Při převzetí ze skladu si zaměstnanec daný přístroj vyfotí, takže snadno dohledáte kdo ho „ztratil“ nebo poškodil.

Bezpečnost práce a další kontroly

Aby toho nebylo málo, tento šikovný docházkový systém šetří také peníze za pokuty. Každý zaměstnanec má v aplikaci nahraná svá školení o bezpečnosti práce i další lejstra, která s oblibou kontroluje úřední šiml. Hlídá dokonce jejich platnost.

Díky tomu šetříte spoustu času kontrolách. Méně úředničiny, více makání!

Výsledek testování docházkového systému

Po 3 měsících používání se projevila v průměru 20% úspora na mzdách. Podvádění s GPS holt není tak jednoduché jako při psaní hodin do notýsku 🙂

Docházka na stavbě
Docházka na stavbě – online přehled

Kontroly úředníků jsou mnohem kratší (není potřeba dohledávat papíry v šanonech) a pokud je minimum. Hlídání faktur, dokumentů a požadavků z jednotlivých staveb uvolnilo důležité kapacity vedení, takže každá ze 3 firem, na kterých jsme systém testovali mohla přijmout o nějakou tu zakázku víc.

Jak se docházková aplikace jmenuje?

Docházková aplikace je tak nová, že ještě ani nemá obchodní jméno. Výhodou její čerstvosti jsou také směšné zaváděcí ceny.

Pro více informací stačí vyplnit tento kontaktní formulář a obratem se je dozvíte.

A co od docházkového systému očekáváte vy? Není pro vás GPS už přílišným bičem na dělníky? Napište nám do diskuse pod článkem.

 

Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat herní konzoli
Další článekKde objednat expresní doručení květin a dárkových košů?

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ