Protože máme už nějakou tu protancovanou noc za sebou víme, že všechno doslova stojí na těch správných botách. Ideální boty by měly být hezké a pohodlné, ale bohužel se tyto dvě podmínky dost často vylučují. V dnešním článku vám poradíme jak vybrat plesové boty tak abyste jich později nelitovaly. Oceníte ho obzvlášť, pokud vás čeká váš první ples, ať už je to ten maturitní nebo klasický.

Výška podpatku

Obvykle platí jednoduché pravidlo, že čím nižší podpatky, tím větší stabilita. No jo, ale kdy nohy vypadají v těch vysokých botách prostě delší, užší a celkově líp… Nebojte se, i vyšší boty na ples mohou být pohodlné, pokud jsou stabilní. Vždy je základem si plesové boty v obchodě dobře vyzkoušet. Nespěchejte s nákupem, obejděte si několik obchodů a opravdu prozkoumejte, trh. Vyplatí se to a vaše nohy vám poděkují.

Náš tip: Stabilita bot se dá otestovat ještě dříve než boty obujete. Pokud je bota správně vyvážená a kvalitně vyrobená, nepřevrhne se, pokud do ní ze strany lehce šťouchnete. 

Tímto způsobem si můžete udělat takový předvýběr bot, které si budete zkoušet. Nikdy si nekupujte plesové boty, které jsou vratké. Když nedokážou stát samy o sobě, jak na nich potom chcete stát, chodit a tančit vy?

Materiál

Nejideálnějším materiálem pro kvalitní boty je samozřejmě kůže. Její výhodou je trvanlivost, měkkost a také to, že se nošením přizpůsobí tvaru vaší nohy a boty vám padnou jako ulité. Určitě se vyplatí do kvality investovat.

Počítejte s tím, že levné plesové boty budou mít nekvalitní podpatky, takže je budete muset dávat častěji k opravě. Tedy částku, kterou ušetříte při koupi bot nakonec utratíte v opravě obuvi.

Taneční boty

Pokud tančíte hodně a rády, zkuste si na ples pořídit boty taneční. Tyto boty vypadají elegantně a jsou přímo určeny na taneční parket, takže jsou pohodlné a stabilní. Většinou jsou také tak akorát vysoké, aby se v nich dalo pohodlně chodit i tančit.

Jak vydržet v podpatcích?

Pokud už máte své vysněné plesové boty doma, určitě vás zajímá, jak v nich vydržet. První plesy, často ty maturitní, bývají na nohy zápřah, a proto jsme pro vás sepsali pár tipů, jak přežít ve vysokých botách:

Prevence proti puchýřům

Máte nové boty, které dřou? Neriskujte puchýř a udělejte preventivní opatření. V drogériích  lékárnách bývá k sehnání speciální tyčinka proti puchýřům. Namažte s ní rizikové místo. Tyčinka vytvoří ochranou bariéru snižující tření, takže puchýře nemají šanci. Pokud nemáte tuto speciální tyčinku po ruce, stejně dobře vám poslouží i tuhý deodorant nebo třeba vazelína.

Zahoďte silonky!

Silonky pleťové barvy jsou v posledních letech ožehavé téma. V západních zemích je nosí už jen babičky a vzít si je na ples či jinou akci je považováno za módní trapas. Všimněte si někdy, že zahraniční modelky a celebrity už silonky dávno nenosí. U nás se tělové silonky zatím statečně drží, ale i tak už je mnoho dam a slečen vyhodilo ze svého šatníku. Pokud patříte mezi ně, možná řešíte, jak bez silonek snadno vklouznout do bot. S tím vám pomůže dětský pudr. Nohy předem pořádně vysušte ručníkem a pak do nich pudr vetřete. Pudr nohy krásně vysuší, osvěží a vám bude i na boso pohodlně.

Pokud vám vadí, že bez silonek nevypadají vaše nohy tak hezky a chybí vám jejich krycí funkce, zkuste použít makeup na nohy. Krásně sjednotí barvu a zakryje nedokonalosti. Pokud nemáte přímo makeup na tělo, můžete použít i ten, který používáte na tvář. Nohy opticky prodloužíte a zeštíhlíte, když nanesete na do středu nohou rozjasňovač. Budete pak mít nohy jako modelka v tomto videu.

Jak zmírnit bolest nohou z podpatků

Trik o kterém mnoho žen neví vypadá na první pohled zvláštně, ale kupodivu opravdu funguje. Vezměte náplast na omotejte jí najednou kolem prsteníčku a prostředníčku na noze, tak abyste je k sobě připevnili. Upřímně nevíme, jak a proč tenhle trik funguje ale je to zaručený způsob jak vydržet v podpatcích dlouhou dobu.

Pořiďte si gelové nálepky do bot, díky kterým budou boty měkčí. Tyto nálepky existují v různých tvarech a provedeních, takže si boty můžete hezky vystlat na různých místech.

Roztahování těsných bot

Jsou vaše boty trochu těsné? Navlečte si silnější ponožky, vklouzněte do bot a pár dní před akcí v nich choďte doma. Boty se tak krásně roztáhnou. Vyrážíte na ples už dnes večer a nemáte čas vytahovat boty několik dní? Zahřejte boty fénem a choďte v nich s ponožkami jak nejdéle to půjde. Teplo z fénu urychlí celý proces.

Boty na ples? Zkuste ty skákací!

Pro některé lidi jsou i podpatky málo a berou si na ples rovnou boty skákací! Chcete je na ples také? Objednejte si vystoupení! Skokani za vámi přijedou kamkoliv a skvěle se hodí i na maturák.

A jaké jsou vaše triky na nákup těch nejpohodlnějších bot na ples?

 

Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat nosiče lyží
Další článekJak vybrat nosič na snowboard

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ