Lidé, kteří vidí Sled Dogs prvně, mají často mnoho předstudků, které vyvrátí až první jízda. Pojďme se tedy podívat na 5 nejčastějších mýtů, které zaznívají v internetových diskusích od „chytrolínů“, kteří na Sled Dogs nikdy nestáli:

Mýtus č. 1: Sněžné brusle jsou nestabilní

Lyžaři a snowboardisté jsou zvyklí jezdit po sněhu poněkud větší plochou, než má skluznice Sled Dogs. Vzniká u nich tedy domněnka, že musí být tyto brusle nestabilní. Jak už určitě tušíte, není to pravda. Ano, skluznice je malá ale neznamená to, že jsou sněžné brusle nestabilní. Vždyť brusle na led a inline brusle stojí na ještě mnohem menší ploše a nestabilní nejsou.

Pády nejsou na Sled Dogs častější než na lyžích nebo snowboardu. Je tomu spíš naopak.

Člověk má na těchto bruslích mnohem věší volnost pohybu a nemá k ničemu přivázané nohy – ty se tak nemají do čeho zamotat. Když máte pocit, že padáte dopředu, jednoduše posunete nohu dopředu. Když padáte dozadu, dáte noho dozadu. Tak jednoduché to je!

Je navíc dokázáno, že na Sled Dogs se děti a nováčci naučí rychleji než na lyžích, takže na tom asi něco bude. Jednodušší držení rovnováhy a sebe korekce znamená méně nepříjemných pádů a zranění. O tom ale více v mýtu č. 3.

Je nám jasné, že kdo nevyzkouší, neuvěří… Chcete si Sled Dogs nejprve vyzkoušet? Půjčte si je!

Prodej sněžných bruslí Sled DogsPůjčovna sněžných bruslí Sled Dogs

Mýtus č. 2: Ničí sjezdovku

Malá skluznice Sled Dogs některé lidi děsí, protože mají pocit, že něco tak malého musí šíleně rozrýt sjezdovku. Samozřejmě se děsí úplně zbytečně… Stopa za sněžnými bruslemi není o nic horší, než stopa za lyžemi.

Mnohem více ničí sjezdovku lyžařští začátečníci, kteří odshora až dolů pluží.

Snowboardoví začátečníci, kteří často padají a jezdí stylem „sněhová radlice“ (tzn. hrnou před sebou sníh) nadělají mnohem větší paseku a nikdo je z areálu nevykazuje.

Mýtus č. 3: Na tom se v životě nenaučím

Na Youtube kanále Sled Dogs najdete spoustu cool videí, které vám mohou dát pocit, že Sled Dogs jsou jen pro adrenalinové fanoušky a sportovní extrémisty, a tedy nemají smysl pro člověka, který má zájem jen o poklidnou jízdu na svahu.

OMYL! SLED DOGS JSOU VHODNÉ PRO VŠECHNY!

Milují je adrenalinoví jezdci i malé děti, které na sjezdovce nikdy předtím nestály!

Dámy milují pocit lehkosti a skutečnost, že nemusí od auta tahat těžké lyže s hůlkami… Celé rodině se vejde kompletní zimní výbava pohodlně do kufru auta a nemusí řešit půjčení střešního boxu.

Je prokázáno, že začátečníci na Sled Dogs získají cit pro sníh, zvládnou hranění a najdou balanc rychleji než na lyžích. Za 30-45 minut se stanete z úplného začátečníka samostatným jezdcem. V kombinaci se Sled Dogs se na lyžích i snowboardu naučíte 2x rychleji. Jízda je mnohem intuitivnější.

Podívejte se na grafické znázornění rychlosti výuky na na Sled Dogs ve srovnání s ostatními zimními sporty. Z grafu je jasné, který zimní sport je nejjednodušší.

Sled dogs - je těžké na nich jezdit?
Graf znázorňující rychlost výuky na Sled Dogs (na základě nezávislého testování Harbin Sports University)

Mýtus č. 4: Sled Dogs jsou jen pro Bruslaře

Bruslaři samozřejmě Sled Dogs milují, protože si díky nim mohou prodloužit sezónu a přenést svůj oblíbený sport na sníh. To ale neznamená, že vás Sled Dogs nebudou bavit, když jste doposud nebruslili. Pravděpodobně vám v tomto případě bude trvat o pár hodin déle získat na bruslích jistotu, ale i tak se na nich naučíte jezdit o dost rychleji než na lyžích.

Jak už bylo zmíněno výše, Sled Dogs jsou opravdu univerzální produkt a budou skvělým dárkem jak pro bruslaře, tak pro lidi, kteří na bruslích nikdy nestáli.

Podívejte se na podrobnější informace o tom, pro koho jsou Sled Dogs vhodné!

Mýtus č. 5: Na tom se už jezdilo před 10 lety

Toto je častý komentář lidí, kteří slyší slovní spojení „brusle na sníh“. Nikdo z nich si ale neuvědomuje, že nemluví o sněžných bruslích Sled Dogs, ale o produktu jménem Klu-ski.

Klu-ski rozhodně nejsou to samé co Sled Dogs!

Klu-ski versus Sled Dogs
Rozdíl je vidět na první pohled.

Na obrázku můžete vidět vlevo Klu-ski, které nejsou žádnou novinkou a vpravo Sled Dogs, které se dostávají na české sjezdovky teprve v posledních sezónách. Na první pohled je každému jasné, že jízda na Klu-ski nikdy nebude srovnatelná s pravými sněžnými bruslemi.

Co umí Sled Dogs a Klu-ski ne?

  1. Ocelové hrany – Sled Dogs mají ocelové hrany, které vás udrží i na ledových plotnách. Díky kvalitním hranám také okamžitě a přesně zastavíte a zatočíte. Klu-ski žádné hrany nemají brždění na nich je velmi obtížné a zatáčení v podstatě pouze orientační a je k němu potřeba velký rádius.
  2. Opora kotníku – Sled Dogs jsou výsledkem dlouhodobého a precizního konstrukčního procesu. Systém HardFlex zajišťuje perfektní oporu kotníku a zároveň dostatečnou flexibilitu, která jezdcům dovoluje provádět bruslařský pohyb. Klu-ski jsou v podstatě jen kus plastu s vázáním…
  3. Vyšší rychlost – Díky preciznímu zpracování a perfektní ovladatelnosti se dá se Sled Dogs jezdit i ve velmi vysokých rychlostech. Současný rekord 115,27 km/h drží finský jezdec Jar-Pekka Rahkonen. Pokud byste se snažili něčeho podobného dosáhnout na Klu-ski, akorát byste přišli k úrazu.
  4. Jezdec je plně spojen se skluznicí – I malý náklon jezdce se projeví ve směru či rychlosti jízdy. Klu-ski jsou pouze plastovým vázáním připoutány k noze a mezi botou a Klu-ski bude vždy vůle.
  5. Se Sled Dogs vás pustí na sjezdovku – Ačkoliv jsou Sled Dogs novinka, jsou pořád výrobkem, který patří na sjezdovky (perfektně ovladatelné, bezpečné a se skluznicí jako mají lyže). S Klu-ski vás v naprosté většině případů na sjezdovku nepustí. Jsou vhodné maximálně někam na kopec.

Slyšeli jste někde jiné spekulace a mýty o Sled Dogs? Napište nám do diskuse! Rádi se s vámi podělíme o naše bohaté zkušenosti.

Sněžné brusle cena

Sdílejte
Předchozí článekSled Dogs Snowskates - hit této zimy
Další článekPrvní Vánoce s miminkem

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ