Pokud čekáte narození miminka v letních měsících máte velkou výhodu. Výbavička pro miminko není levnou záležitostí, ale ta pro letní miminka je přeci jen trochu levnější, než výbavička pro zimní miminko. Každá ušetřená koruna je dobrá obzvlášť, pokud tvoříte výbavičku pro dvojčata.

Pojďme se tedy podívat na specifika letní výbavičky.

Co nemusíme kupovat

Výbavička pro letní miminko určitě může postrádat vyloženě zimní oblečení, které stojí fůru peněz. Pokud dáváte dohromady výbavičku pro druhé miminko, tak kombinézy, rukavice, šály a zateplené čepice nevyhazujte, ale určitě je nebudete potřebovat hned. S nákupem počkejte, až na zimu, abyste věděli, jak velké miminko v zimě bude.
Podobné je to se svetříky a punčocháčky – určitě jich nepotřebujete tolik.

Odložit můžete i nákup zimního fusaku a rukávníku na kočárek. V létě bude miminku bohatě stačit deka. Ve výbavičce do postýlky postačí zavinovačka a do veder i větší mušelínová plenka.

Co je třeba pořídit

V létě nám některé výdaje odpadají, ale zase je potřeba pořídit několik věcí, které se budou v létě hodit.

V letních měsících bude miminko často spát venku. Nezapomeňte proto pořídit síťku na kočárek proti hmyzu.

Pokud má váš kočárek krátkou stříšku, doporučujeme pořídit slunečník nebo clonu proti sluníčku. Určitě nezapomeňte pořídit miminku kvalitní opalovací krém s SPF 50, aby se vám miminko nespálilo.

Nepodceňujte nákup bodýček s dlouhým rukávem. I když je v létě horko, mimika nemají ještě tak dobrou termoregulaci a dlouhý rukáv jim bude v prvních měsících příjemnější. Krátký rukáv nechte pouze na opravdu horké dny. Body s dlouhým rukávem je zkrátka základ a neměla by ho postrádat žádná dětská výbavička.

Výbavička pro miminko
Výbavičku můžete snadno sdílet

Aby pro vás bylo sestavování seznamu výbavičky pro miminko jednodušší, udělali jsme to za vás. Náš předpřipravený seznam výbavičky si můžete snadno uložit a následně ho sdílet třeba s babičkami, abyste jim přiblížili svou představu o výbavičce pro dítě. Pokud vám v seznamu něco chybí či přebývá, můžete ho snadno upravit a dokonce přidat odkazy na konkrétní produkty, aby byly nákupy ještě jednodušší.

Co se vám osvědčilo ve výbavičce pro letní miminko? Napište nám do diskuse!

Sdílejte
Předchozí článekVýbavička pro miminko
Další článekVýbavička pro zimní miminko

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ