Rodiče zimních miminek to to mají finančně trochu náročnější, než ty rodiče, kteří nakupují výbavičku pro letní miminko. Zimní výbavička pro miminko jednoduše něco stojí. Co tedy nakoupit, abychom neutráceli zbytečně?

Co nesmí v zimní výbavičce chybět?

Co se oblečení týče, určitě bude potřeba zateplená kombinéza, zimní čepice, punčocháče a 3 – 4 svetříky. Pro malinká miminka šálu a rukavice příliš nepotřebujete. Většinou jsou dost zachumlaná.

Do výbavičky pro dítě nezapomeňte pořídit teplý fusak do kočárku. Pokud chcete ušetřit kupte fusak rostoucí. Jeho spodní část se dá odepnout, a tím se fusak zkrátí, aby v něm maličké miminko neplavalo. Jakmile dítě povyroste, připněte spodní část zpátky. Takový fusak vám vydrží klidně celé kočárkové období (cca do 3 let věku).

Fusak s nastavitelnou velikostí

Rukávník patří možná spíš do výbavičky pro maminku, než do výbavičky pro miminko, ale věřte, že vám bude zachraňovat ruce před omrznutím od podzimu do jara. Ruce na madle kočárku pociťují zimu mnohem dřív, než byste řekli.

Pokud plánujete nosit miminko v šátku nebo v nosítku, pořiďte si teplý nosící kabát, který před zimou ochrání vás i miminko. Pokud se vám žádný nelíbí, zkuste se poohlédnout alespoň po nosícím coveru, který miminko zahřeje (prodává např. slovenská značka Nije).

Opomenuta by neměla být ani výbavička do postýlky. Klasická peřina není pro malá miminka úplně vhodná. Mohla by se dostat miminku přes hlavu a tím ho odříznout od čerstvého vzduchu. Pohlédněte se po peřové zavinovačce, která má výborné termoregulační vlastnosti. Miminka jsou v nich hezky stažená a klidněji spí. Praktické jsou i spací pytle, ale ty doporučujeme až pro děti, které ze zavinovačky vyrostly.

Nákupy, které můžete nechat na později

Ač je výbavička pro dítě narozené v zimě pravděpodobně dražší, jsou položky, na kterých přeci jen ušetříte, nebo je minimálně můžete nechat na později.

Kromě fusaku, rukávníku a pláštěnky, která se hodí celoročně klidně odložte nákup ostatních kočárkových doplňků. Síťku proti hmyzu a sluneční clony v zimě nevyužijete.

Kdo chystá výbavičku pro druhé miminko už tohle ví, ale je třeba to zmínit. Šatečky a roztomilá bodýčka s krátkým rukávem ve výbavičce pro novorozence nevyužijete. V zimě to platí dvojnásob. Jsou zbytečně drahé, nepraktické a miminka z nich příliš rychle vyrostou.

Zapojte do nákupu výbavičky rodinu

Rodiče zimních miminek mají nákup výbavičky dražší. Obzvlášť, pokud nakupují výbavičku pro dvojčata. Nebojte se proto zapojit do nákupů rodinu.

Výbavička pro miminko
Seznam výbavičky můžete snadno sdílet s rodinou

Babičky, dědečkové, tetičky, ale i blízcí přátelé se na vaše miminko těší stejně jako vy. Uvidíte, že se rádi zapojí i do nákupů.

Je ale třeba si uvědomit, že představa o tom, co miminko potřebuje může být u každého člena rodiny jiná. Často se tak stává, že babičky zběsile nakupují to, co frčelo před třiceti lety, a maminky se chytají za hlavu při pomyšlení, kolik všechny ty nesmysly musely stát. Je proto lepší předložit příbuzenstvu svůj seznam s konkrétními produkty, aby se neutrácelo za zbytečnosti.

Kde takový seznam vytvořit? Dobrá zpráva! Seznam s výbavičkou pro miminko jsme už vytvořili za vás. Stačí, když si seznam uložíte a produkty upravíte podle vlastního vkusu a představ. Následně ho můžete rozeslat všem, kteří se chtějí na nákupech podílet. Díky možnosti rezervace se vám nic nesejde dvakrát.

Co nesmí chybět ve vaší zimní výbavičce? Dejte nám vědět do diskuze.

Sdílejte
Předchozí článekVýbavička pro letní miminko
Další článekVýbavička do postýlky

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ