Mnohým z nás zjednodušují mobilní aplikace život každý den. Patříte mezi jejich milovníky? Stáhněte si aplikaci, která vám pomůže i s nákupem dárků i pro vaše blízké!

Někteří z vás již možná slyšeli o aplikaci Presentlist. Bohužel, v době psaní tohoto článku je web Presentlist nefunkční a aplikace není na Google Play ke stažení. Neděste se, máme pro vás skvělou alternativu, která svými kvalitami Presentlist v mnohém předčí. Řeč je o aplikaci Tomikup.

tlačítko vyzkoušej tomikup
Klikněte a vyzkoušejte! Tomikup je zdarma!

Co je Tomikup?

Tomikup je mobilní a webová aplikace, která vám o letošních Vánocích zachrání krk. Tomikup funguje jako sociální síť. V přátelích máte pouze ty, se kterými si vyměňujete dárky a navzájem si mezi sebou sdílíte svá přání.

tlašítko ke stažení aplikace tomikup
Stáhněte si Tomikup do iPhonu!
Nákupní seznam pro Android mobil
Stáhněte si Tomikup do telefonu s Androidem.

Srovnání Tomikup vs. Presentlist

Tyto aplikace jsou mezi svými uživateli velmi oblíbené a rozhodně patří mezi vánoční trendy. Jaký je mezi nimi tedy rozdíl?

Nápad obou aplikací je v podstatě stejný – tvoření dárkových seznamů. Také se vám stává, že během roku vidíte v obchodech i na internetu spoustu skvělých dárků pro vás i vaše blízké, ale před Vánoci a narozeninami si nemůžete vzpomenout ani na jeden? Takovéto aplikace jsou v tom případě přesně pro vás. Celý rok si do nich můžete své nápady zapisovat a v pravé chvíli je použít.

Hlavní rozdíly

Na první pohled vás do očí praští vzhled. Obě aplikace mají hezkou grafiku. Presentlist má jednodušší design a je barevnější, což na někoho může působit přeplácaně. Tomikup se drží tónů tyrkysově modré a celkově působí moderněji a propracovaněji. Zmiňovaná propracovanost není pouze estetickou záležitostí, ale rozhodně i funkční, čímž se dostáváme k podstatným rozdílům mezi těmito aplikacemi.

Tomikup versus presentlit
Design aplikace je pro mnoho lidí důležitý. Za nás vede Tomikup s čistším a propracovanějším designem.

Z poznámkového bloku na sociální síť?

V aplikaci Presentlist si můžete zapisovat nápady na dárky pouze pro své blízké, což z něj dělá v podstatě pouze poznámkový blok na nápady na dárky. Tomikup nabízí i záložku „má přání“, kam si můžete zapisovat nápady na dárky pro vás. Proč si ale tyto nápady nechávat pro sebe? V tomto momentě Tomikup celý proces výběru dárků posouvá na mnohem vyšší úroveň tím, že funguje v podstatě jako sociální síť. Po registraci do aplikace Tomikup si můžete přidat do přátel vaše blízké a navzájem mezi sebou svá přání sdílet. Vy snadno vidíte, co si přejí vaši přátelé a oni vidí, co si přejete vy. Přátele si mohou vaše jednotlivá přání rezervovat, takže se nestane, že dostanete více stejných dárků. Nebojte se, o překvapení nepřijdete, protože rezervace vidí pouze oni.

Při používání Tomikupu je samozřejmě ideální, aby aplikaci používali všichni, se kterými si vyměňujete dárky. Není to však podmínkou a aplikaci můžete stejně dobře používat i sami. V aplikaci si můžete vytvořit tzv. virtuální přátele, tedy takové přátele, kteří sami aplikaci Tomikup nepoužívají, ale vy na ně přesto nechcete při nákupu dárků zapomenout (např. babičky, dědečkové, malé děti…).
Nápady na dárky pro vás zase můžete zaslat komukoliv pomocí vygenerovaného odkazu. Tato funkce je ideální například při tvoření seznamu svatebních darů či seznamu výbavičky pro miminko které chcete sdílet s mnoha různými lidmi.

výbavička pro miminko
Výbava pro miminko na www.tomikup.cz

Jak nezapomenout to důležité?

Při zapisování nápadů je dobré nezapomenout na detaily, protože za půl roku si už nemusíte pamatovat co jste přesně poznámkou mysleli. Obě dárkové aplikace na to myslí.
Při přidávání nového nápadu na dárek v aplikaci Presentlist musíte u každé položky vyplnit kolik dárek stojí (což nám přijde poněkud zbytečné, protože to kolikrát v době zadávání nápadu ani nevíme, a navíc se tento údaj může měnit) a kde ho koupíte.
V Tomikupu k jednotlivým nápadům můžete vložit poznámky, obrázek i odkaz na konkrétní produkt na webu. Svá přání můžete dokonce i označit hvězdičkami dle preference. Bohužel Presentlist nic takového nenabízí, což je velká škoda.

Tomikup wishlist
Zapište si všechny nápady na dárky.

Tomikup urychlí nákupy všeho druhu!

Zapisování nápadů na dárky je skvělé, ale dárky koneckonců nakupujeme jen párkrát do roka. Naštěstí Tomikup myslí i na běžné každodenní nákupy.
V záložce nákupní seznam si můžete zapisovat, co je potřeba koupit do domácnosti. Jak je u Tomikupu samozřejmostí, nákupní seznam se sdílet s dalšími členy domácnosti, takže to, že došlo mléko uvidí i váš partner a může ho po zakoupení ze seznamu odškrtnout.
Aplikace dokonce sama seřadí položky podle regálů, takže obchodem proplujete za pár minut.

Co Presentlist má a Tomikup ne?

Asi je vám celkem jasné, která aplikace u nás vede. Tomikup je jednoduše mnohem promyšlenější. Existuje ale něco, na Presentlist má a Tomikup ne?

Presentlist nabízí svým uživatelů tzv. dárkového rádce. Uživatel, který si neví s nákupem dárků rady se zde může inspirovat. Aplikace mu na základě pohlaví a věku obdarovávaného nabízí dle zkušenosti tipy na vhodné dárky. Bohužel v současné době dárkový rádce nefunguje.

Tomikup žádného dárkového rádce nemá a důvod k tomu je jasný. Tomikup nemá za cíl radit uživatelům „co by se asi tak mohlo teoreticky líbit ženě ve věku 30 let“. Tomikup lidi propojuje a vy se tedy můžete podívat na to, co si konkrétní člověk opravdu přeje. Nemusíte tak sázet na obecné rady správce aplikace.

Závěrečné hodnocení

Je asi jasné, jaká která z aplikací u nás vyhrává na plné čáře. Presentlist pomalu ale jistě upadá, ale Tomikup je jeho velmi kvalitní náhrada.  Pojďme si udělat krátké shrnutí obou aplikací.

Tomikup

+ Moderní design
+ Aplikace je zcela zdarma

+ Možnost sdílení wishlistů mezi přáteli
+ Možnost přidání obrázku k nápadu na dárek
+ Možnost tvoření veřejných seznamů (např. seznam svatebních darů, seznam praktických     dárků pro miminko…)
Možnost vytvoření chytrého nákupního seznamu pro běžné nákupy
+ Funkční web
+ Funkční iOS i Android aplikace

Menší přehlednost kvůli většímu počtu funkcí
Nemá dárkového rádce, který je ale nahrazen funkcí sdílení seznamů přání

Presentlist

+ Jednodušší a hravější design
+ Dárkový rádce

Nefunkční aplikace pro Android
Nefunkční web
Nefunkční dárkový rádce
Nemožnost přidání obrázku k nápadu na dárek
Poněkud zbytečné vyžadování zadání ceny dárku
Celkově méně propracovaná

Věříme, že Tomikup bude letos zaručeně vaše nejpoužívanější vánoční aplikace!

Pomohla vám naše recenze? Využijete letos při výběru dárků Tomikup? Napište nám do diskuze!

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ