Výbavička pro miminko dá rodičům zabrat, a to i v případě, že čekají už druhé dítě. Proto jsme pro vás udělali návod, jak na to.

Přehledný seznam je základ

Nejlepší bude připravit si přehledný seznam tak, jako byste tvořili výbavičku pro první miminko. Pak zkontrolujete, co doma už máte a odškrtnete. Seznam tvořit nemusíte, už jsme ho udělali za vás. Stačí si jednotlivé položky přizpůsobit podle vašeho vkusu a požadavků. Samozřejmě můžete položky přidávat či ubírat podle vašich potřeb.

Výbavička pro miminko
Podívejte se na seznam, který jsme pro vás připravili. Stačí kliknout na obrázek.

Náš seznam můžete také snadno sdílet třeba s manželem nebo budoucí babičkou, která se chce na nákupech podílet. Jednotlivé položky seznamu se dají navíc rezervovat, takže se nemusíte bát, že by se některé věci omylem pořídily víckrát.

Co vše může miminko podědit?

Vždy je výhoda, když je druhé miminko stejného pohlaví jako to první. Pak se dá dědit skoro vše. Nevidíme ale nic špatného na tom, když má holčička bodýčko s dinosaury :-).

Dále hraje důležitou roli to, ve kterém ročním období se vaše děti narodily. Pokud máte doma výbavičku pro zimní miminko a to druhé čekáte v červenci, pravděpodobně nevyužijete malinkaté zimní kombinézy a svetříky. Do výbavičky pro letní miminko budete potřebovat dokoupit oblečení z lehkých materiálů.

I když se starší sourozenec na miminko těší, počítejte s tím, že mu nebude chtít přenechat všechny své věci. Máte doma dvouleťáka, který se ještě rád napije mléka z lahvičky? Nečekejte, že jí nechá miminku. Lepší bude, když bude mít každý tu svou. Takhle to platí se vším, co může mít pro staršího sourozence citovou hodnotu. Obvykle to bývají i s oblíbení plyšáci, muchláčci, dečky a další výbavička do postýlky.

Máte i vy nějaké tipy pro tvorbu výbavičky pro novorozence? Dejte nám vědět do diskuse!

Sdílejte
Předchozí článekVýbavička pro novorozence
Další článekVýbavička pro dvojčata

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ