Stejně jako první Vánoce jsou první narozeniny jedinečnou událostí a každý rodič chce, aby oslava prvních narozenin byla nezapomenutelná. Podívejte se, jak připravit originální oslavu, která bude bavit děti i dospělé a na co nezapomenout!

Tipy pro oslavu prvních narozenin

  1. Určete správný čas oslavy – Přizpůsobte čas konání oslavy režimu oslavence. Nikdo nechce přijít na oslavu spícího oslavence :-).
  2. Promyslete místo oslavy – Pokud to alespoň trochu jde, doporučujeme udělat oslavu venku (pokud nemáte zahradu, využijte městský park nebo hřiště). Budete sice muset připravit venkovní zázemí, ale tísnit se v bytě s hosty může být stresující. Venku se lidé snáz zabaví.
  3. Kolik pozvat hostů – Počet pozvaných hostů určete na základě místa konání. Ve velkém parku nebude vadit větší počet hostů, ale v obýváku byste 20 lidí asi nechtěli. Oslavenci také nemusí být příjemné, když se na něj bude hrnout hromada lidí. Pokud se seznam hostů přeci jen rozrostl, zvažte variantu dvou oslav – jednu pro kamarády a jednu pro rodinu.
  4. Výzdoba – K oslavám výzdoba samozřejmě patří, ale myslete na to, že roční děti rády ochutnají vše, co najdou. Myslete na bezpečnost oslavence a jeho kamarádů a konfety raději vyměňte třeba za bubliny z bublifuků.
  5. Dětské aktivity – Přijdou na oslavu i kamarádi s malými dětmi? Připravte jim koutek, kde se vyřádí. Vy tak alespoň budete mít chvilku na to si popovídat s jejich rodiči.
  6. Rekapitulace celého roku – Dejte dohromady své oblíbené fotografie oslavence a vytvořte fotoknihu plnou vzpomínek. Máte i videa? Sestříhejte je a dejte dohromady jedno delší video, na kterém budou zaznamenány všechny pokroky. Na oslavě si je každý rád prohlídne, zejména babičky budou jistě plakat dojetím :-).
  7. Vzpomínky na jednom místě – Oslava prvního roku dítěte je také ideálním časem na to začít sbírat vzpomínky. Založte oslavenci email nebo cloudové úložiště, kam mu budete posílat fotky, videa a další vzpomínky. Až bude starší, jistě to ocení.
  8. Nepřidělávejte si zbytečný stres – Jasně, pořádáte oslavu pro vaše dítě, ale ruku na srdce… váš drobeček z toho ještě nemá úplně rozum a zítra už nebude vědět, že nějaká oslava byla. Udělejte si oslavu tak, abyste si jí užily hlavně vy. Spokojení a klidní rodiče budou pro oslavence ten nejlepší dárek.
  9. Pravidlo jednoho dárku – Roční děti ještě neudrží pozornost příliš dlouho a z velkého množství nových dárků můžou být rychle přehlceni. Poproste hosty, ať přinesou pouze jeden dárek. Kdyby se jich přeci jen sešlo víc, můžete je dávkovat postupně.
  10. Výběr dárků – Bojíte se, že nadšené babičky koupí oslavenci nějakou ječící plastovou šílenost? Nechcete, aby se vám nějaký dárek sešel vícekrát nebo abyste dostali něco, co už máte? Vytvořte pro dítě seznam dárků, kam napíšete vše, co by se vám a oslavenci líbilo. Hosté si mohou dárky zarezervovat, aby se nic nesešlo 2x. Uvidíte, že spousta z nich ocení, když je trochu nasměrujete.

Vytvořte oslavenci seznam přání

Níže máte ukázku, jak by seznam mohl vypadat. Jednoduše přání přepište na ta vaše a seznam rozešlete účastníkům oslavy.

Co ještě připravit na oslavu prvních narozenin?

Pokud chcete mít dokonalé fotky, zvolte jednotný styl výzdoby a dekorace, kterému by měl odpovídat i dort. Stejný styl může mít i pozvánka. Focení narozenin ale nepřehánějte. Užijte si hlavně daný okamžik 😉

Tak teď už víte jak uspořádat oslavu prvních narozenin a co vše si na ni připravit. Držíme palce a těšíme se na vaše postřehy v diskusi pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekVýbavička pro dvojčata
Další článekNákupní seznam pro Android

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ