Při výběru cestovního pojištění se rozhodně neřiďte pouze cenou. Nejdůležitějším parametrem při výběru je limit plnění. Limitů je však v pojistné smlouvě hned několik, takže si je detailněji popíšeme:

Pojištění léčebných výloh

Pojištění léčebných výloh je základním parametrem, určujícím které cestovní pojištění je nejlepší.  Zajišťuje úhradu nezbytných nákladů na ošetření v případě úrazu nebo nenadálém onemocnění, úhradu léků, přepravu do nejbližšího zdravotnického zařízení, případně repatriaci do rodné země.

Zubní ošetření v zahraničí je samostatnou kapitolou. Většina českých pojišťoven stanovuje limit pro ošetření u zubaře na 5 až 10 tisíc korun, přičemž proplácejí pouze ty nejakutnější zákroky. Před delší cestou je tedy dobré si dát chrup do pořádku ještě před cestou a nespoléhat na cestovní pojištění.

Některé pojišťovny nabízejí i dopravu člena rodiny do dané destinace, aby se mohl o postiženou osobu starat, ovšem tuto službu samozřejmě nelze očekávat u nejlevnějších pojištění od méně známých pojišťoven. Limit plnění bývá standardně mezi 1 až 10 miliony korun. Některé pojišťovny dokonce nabízejí neomezené plnění.

Srovnejte si nabídky jednotlivých pojišťoven:

Většina pojišťoven nabízí slevu za on-line objednání cestovního pojištění. Sleva se standardně pohybuje mezi 10 až 20 procenty, takže pokud vládnete internetem, sjednání na kamenné pobočce se rozhodně nevyplatí.

Jak vybrat cestovní pojištění
Klikněte pro srovnání cestovního pojištění od různých pojišťoven.

Cestovní pojištění pro těhotné

Veškeré lékařské zákroky (včetně předčasného porodu) v zahraničí pojišťovna proplácí zpravidla maximálně do 26. týdne těhotenství. Pokud jste v pokročilejším stádiu těhotenství, raději si pečlivě pročtěte podmínky pojištění.

Cestovní pojištění na hory

Pokud se chystáte na hory, a to se nemusí jednat zrovna o velehory, také si pořádně přečtěte obchodní podmínky. Pojištění často neplatí pro vyšší nadmořské výšky, přičemž některé pojistky mohou mít problém už se Sněžkou…

Pojištění zavazadel a úrazové pojištění


Jedná se o nadstandardní bonusová pojištění, která lze přikoupit k cestovnímu pojištění. úrazové pojištění vám zajistí finanční kompenzaci v případě náročnějšího úrazu, případně úrazu s trvalými následky.

Pojištění zavazadel je ošemetnější. Důkladně si prostudujte pojistné podmínky, abyste se nedivili, že se nevztahuje třeba na notebooky a fotoaparáty. Taktéž se často nevztahuje na věci, uložené ve stanu a v autě.

Varování na závěr

Mnoho lidí si myslí, že jim na cestovní pojištění zajišťuje evropská průkazka zdravotního pojištění. Při jejím předložení bez dodatečného cestovního pojištění ale musíte počítat se značnou mírou spoluúčasti. Při vážnějším zranění tak můžete na dovolenou doplácet i zbytek života.
Přitom cestovní pojištění stojí pár korun denně…

Jaké jsou vaše zkušenosti? Dobré i špatné. Napište nám do diskuse pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekJakou vybrat čelovku
Další článekJaký kryt na mobil

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ