Nedávno jsme vám radili jak vybírat rum. Dnes se podíváme na to, do čeho tuto dobrotu nalít.

Rumová sklenka
Rumová sklenka

Neexistuje jediný tvar rumové sklenice

Při nákupu ideální skleničky na rum neplatí žádné dogma. Hlavní zásadou je skutečnost, že sklenka by měla svým tvarem zachytit chuť i vůni ve ideální rovnováze. Rumové sklenice jsou tedy kónické a jejich tvar se směrem nahoru zužuje. Jsou tedy prakticky shodné se sklenicemi na whiskey.

Nejrůznější tvary skleniček na rum najdete třeba zde. Vyberte si podle svého vkusu a možností peněženky.

Sklenice na rum se stopkou
Sklenice na rum se stopkou

K doutníku sklenky na rum se stopkou

Zda zvolíte sklenky na stopce, nebo sklenice s těžkou základnou v praxi nehraje velkou roli. Stopka je vhodnější pro požitkáře, kombinující rum s doutníkem. Díky ní se sníží riziko toho, že by aroma rumu bylo ovlivněno vůní doutníku, která ulpěla na prstech.

Jak pít rum?

Rumu pijte při pokojové teplotě, tedy stejně jako u červeného vína a single malt whisky. S víny je podobný i rituál ochutnávání. Nejdříve tedy se sklenicí zakružte, abyste uvolnili co nejsilnější aroma.

rumy-728x90-1493886825.jpg

Rum s vodou

Pokud chcete maximalizovat požitek z rumu, kápněte do sklenky větší kapku čiré vody. Případně rum nalijte do né zcela suché sklenice. Tato voda rum ještě více otevře a vy si ho budete moci vychutnat na maximum.

Jakou sklenici preferujete vy? Dochucujete si rum nějakými přísadami? Napište nám své zkušenosti a dotazy do diskuze pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekJak vybrat rum
Další článekJak vybrat robotický vysavač

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ