Nejlepší dárek je kniha a na Den dětí to platí dvojnásob. Děti se díky čtení zabaví, rozvinou slovní zásobu a budou trávit méně času u počítače. Knihy z Nakladatelství Kazda navíc malým čtenářům pomáhají budovat pozitivní vztah k přírodě a zvířatům. Pojďte si knihy prohlédnout, věříme, že zde vhodný dárek pro Vaše malé čtenáře objevíte.

V e-shopu nakladatele www.knihykazda.cz pořídíte všechny knihy se slevou 20 %.  

Čtení pro nejmenší (od 18 měsíců)

Naším prvním tipem je krásně ilustrované leporelo s otevíracími okénky a spoustou srozumitelných informací o lese – Kde si Píťa zchladí tlapky. Hajného Petra a veverčáka Píťu si Vaši nejmenší jistě zamilují.  

Jak dávají dobrou noc lvi, myšky nebo třeba opičky? To se dozvíte v knížce Jak zvířátka chodí spát, plné veselých říkanek pro pokojné usínání. 

Knihy pro děti od 4 let

Moje ptačí knížka je poutavé čtení pro zvídavé děti, které ví, že pozorovat ptáky je zábava. Najdou v ní mnoho zajímavostí ze světa malých opeřenců – dozví se, jak rozpoznat jednotlivé druhy, jak je pozorovat a krmit a co ptáci dělají v jednotlivých ročních obdobích.

Kamarádi z Medového lesa – to jsou napínavá dobrodružství čtyř zvířátek, která dětem z lesní školky radí v nesnázích a pomáhají jim pochopit, jak to v lese chodí a co je v přírodě správné, a co ne. Se zvířecími kamarády s laskavým srdcem a hebounkou srstí – laňkou Daňkou, prasátkem Chrochtíkem, lišákem Míšou a mývalkou Makovičkou – děti zažijí spoustu dobrodružství. 

Knihy pro děti od 6 let

Všem malým dobrodruhům, kteří rádi objevují přírodu, doporučujeme knihy od německého lesníka a ochránce přírody Petera Wohllebena. Děti se z nich dozví, kde bydlí zvířata, jak mluví stromy nebo jak si užít přírodu ve městě a vyměnit nudu za nezapomenutelné zážitky. Knihy Víš, kde bydlí zvířata?, Slyšíš, jak mluví stromy? a Půjdeš s námi ven? pomáhají budovat vztah dětí k přírodě od útlého věku.

Ideálním čtením na léto je kniha Báječná škola pana Scotta, která malé čtenáře přenese až do mezinárodní školy ve slunném Portugalsku. Děti si jistě zamilují šestiletého Péťu, který se právě přistěhoval, jeho cizokrajné spolužáky i pana ředitele Scotta, který děti učí vzájemnému porozumění, kreativitě a lásce k přírodě.

Knihy pro děti od 9 let

Pokud máte doma zvídavé děti, které zajímá věda a biologie a neustále Vám kladou všetečné otázky, na které neumíte odpovědět, máme pro Vás skvělý tip – pořiďte jim novinku Tajuplný svět virů a bakterií. Zábavnou formou se v ní dozví množství zajímavostí o tom, proč jsou některé viry a bakterie pro nás nebezpečné, a bez jiných bychom byli naopak zcela ztraceni. Děti pochopí, čím se zabývá mikrobiologie a proč je pro nás tak důležitá – nejen v době pandemie. 

A na závěr jsme si připravili tip pro všechny milovníky dinosaurů. Kniha Pravěcí vládci Evropy vezme čtenáře po stopách pravěkých gigantů i tam, kde by je možná nečekali. Dozvíte se, jak vypadal evropský dinosauří „zubatec“, záhadný „rohatec“ z Německa, obrněný křídový „Vídeňák“ či rohatý dinosaurus-trpaslík z Maďarska a spoustu dalších zajímavostí.  

Sdílejte
Předchozí článekVánoční rozšíření prohlížeče
Další článekTOP vánoční aplikace na Android

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ