Přichází čas oslav nebo svátků a s tím i úvaha, jaký dárek vybrat pro blízkého člověka? Pokud se blíží narozeniny vašeho bráchy, kamarádky, tatínka nebo třeba sestřenice či kolegy z práce, určitě si lámete hlavu nad tím, co danému člověku pořídit. Mezi oblíbené možnosti dárků patří notebooky, herní konzole playstation nebo tablety. Každá z těchto možností má své vlastní charakteristiky a funkce, které je důležité zvážit při výběru dárku. Pokud váš brácha rád hraje počítačové hry, pak by právě playstation mohl být tím pravým dárkem, který by mu udělal radost. Pokud naopak víte, že se vaší manželce rozbil notebook, pak byste zase mohli sáhnout po této možnosti. Jak ale na jejich výběr?

Jak vybrat ideální notebook jako dárek?

Notebook je skvělým dárkem pro ty, kdo mají rádi práci na počítači, tvorbu obsahu nebo hraní her. Notebooky mají jednu velkou výhodu oproti klasickým stolním počítačům – a to, že se dají přenášet, jsou skladné a můžete je vzít třeba i na cesty. Při výběru toho správného notebooku se zaměřte na následující:

  • Účel použití: Pro koho je dárek určen? Pro pracovní nasazení, školu nebo pro zábavu? To ovlivní potřebu výkonu a specifikace notebooku. Pokud víte, že vaše manželka dělá na notebooku pouze klasickou kancelářskou práci, pak jí postačí kvalitní notebook s nižším výkonem. 
  • Výkon a specifikace: Pro pracovní využití může být důležitý výkon procesoru, kapacita paměti RAM a úložiště. Pro hráče zase grafická karta a výkon procesoru. Vyberte notebook s takovými specifikacemi, které budou odpovídat náročnosti práce, která bude na notebooku vykonávána. 
  • Typ notebooku: Existují tenké a lehké ultrabooky, herní notebooky či konvertibilní modely s dotykovou obrazovkou. Vyberte takový typ notebooku, který nejlépe vyhovuje potřebám obdarované osoby, a který bude splňovat její požadavky na dané zařízení.

Jak na výběr playstationu jako dárku?

Pro milovníky videoher je právě herní konzole playstation skvělým dárkem, který nabízí širokou škálu her a zábavy. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších herních konzolí na trhu, která je designová, spolehlivá a nabízí mnohé funkce a možnosti. Při výběru playstationu jako dárku zvažte následující:

  • Typ playstationu: Aktuálně je na trhu Playstation 4 a Playstation 5. Je důležité zjistit, která verze je pro obdarovanou osobu vhodná. Jelikož nová verze playstationu nevychází každý rok, ale zpravidla až za pár let, doporučujeme pořídit tu nejnovější verzi. Pokud ale víte, že obdarovaná osoba není náročná, pak postačí i verze Playstation 4. 
  • Hry a příslušenství: Zjistěte, jaké hry má obdarovaná osoba ráda, a zvažte další příslušenství, jako jsou různě barevné ovladače, sluchátka nebo předplatné herní služby. Vyberte obdarovanému hry, které má rád, a které si bude moci na nové herní konzoli rovnou zahrát.

Jak vybrat tablet k narozeninám?

Tablet je všestranným dárkem, který je ideální pro lidi, kteří chtějí mít přístup k internetu, streamování obsahu nebo práci na cestách. Díky tabletu si mohou i na cestách přehrávat své oblíbené filmy, zabavit se hraním her, tvořit obsah a případně i pracovat. Při výběru toho pravého tabletu se zaměřte na tyto faktory:

  • Operační systém: Android, iOS nebo Windows? Různé operační systémy nabízejí různé aplikace a funkce. Všímejte si, jaký typ operačního systému daná osoba využívá nejraději. Pokud víte, že vaše maminka má telefon i notebook s iOS, pak se vyplatí pořídit jí iPad, který celý její ekosystém krásně uzavře. 
  • Velikost a výkon: Vyberte velikost, která bude pro obdarovanou osobu nejpohodlnější. Dále zvažte výkon tabletu vzhledem k potřebám uživatele, například prohlížení internetu, sledování videí nebo práci na dokumentech. Podle toho, jak moc bude obdarovaná osoba tablet zatěžovat, je vhodné vybrat takový procesor s takovým výkonem, který pro dané činnosti bude vhodný.

Berte v úvahu preference a potřeby obdarovaného

Nezapomeňte, že je důležité brát v úvahu i zájmy, potřeby a preference obdarované osoby. Dárky jako notebookplaystation nebo tablet mohou být skvělými možnostmi, pokud jsou vybrány s ohledem na konkrétní zájmy a účely jejich využití. S důkladným zvážením vlastností a potřeb obdarované osoby zajistíte, že váš dárek bude přínosem a zdrojem radosti na dlouhou dobu. Pokud danou osobu dobře znáte, určitě nebude problém jí vybrat takový dárek, který jí potěší a bude užitečný.

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ