Dual Snowboard je zimní sportovní náčiní, původem z Ameriky. Kombinuje v sobě lyže a snowboard. Jedete na něm bokem, stejně jako na snowboardu, ale nohy nemáte pevně spojeny. Tato volnost bude určitě příjemná zejména lidem, kteří nikdy nejeli na snowboardu a pro které je představa spojených nohou nepříjemná.

K čemu to proboha vůbec je?

Jako bych vás slyšel… Inu využití Dual Snowboard rozhodně najde. Díky výše popsanému nachází uplatnění právě jako mezistupeň mezi lyžemi a snowboardem. Nespornou výhodou oproti snowboardu je skutečnost, že si na začátku a konci sjezdovky nemusíte neustále povolovat a zase utahovat vázání. K vleku jednoduše přikráčíte jako ve sněžnicích.

Naprostá většina jezdců využívá DualBoard ve snowparcích. Když se podíváte na videa, vypadá to že tahle prkýnka byla pro snowpark přímo stvořena.

Naše zkušenost s Dual Snowboardem

Dual Snowboard jsme se ženou poprvé vyzkoušeli v alpách, což se vzhledem ke strmosti svahů později ukázalo jako ne zcela dobrý nápad. Osobně jsem na klasickém snowboardu v životě nestál a v tomto se projevil rozdíl mezi mnou a ženou. Zatímco ona zvládla jízdu během pár minut, já byl rád, že jsem si preventivně oblékl vypolstrované kraťasy.

Zpočátku to vypadalo hodně špatně, ale cca po 15 minutách jsem si techniku zatáčení osvojil a vydal se na lanovku. Po půl dni ježdění jsem měl Dual Snowboard plně pod kontrolou. Na rampu by to asi nebylo, ale neměl jsem problém ani s prudkým bržděním.

Slabinu dualu bych viděl v hlubokém sněhu, nebo naopak na ledových plotnách, kde jednoduše větší plocha schází.

Jinak ho všem doporučuju vyzkoušet. Vázání i boty jsou stejné, jako u normálního snowboardu, takže s příslušenstvím nebude jistě problém.

Vyzkoušejte Dual Snowboard a napište nám své postřehy!

 

PŘEHLED RECENZE
Zábava
Náročnost
Sdílejte
Předchozí článekAplikace Tomikup.cz nabízí nové funkce
Další článekČeská republika – koloběžkařská velmoc

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ