Pokud řešíte dilema, kdy uspořádat svatbu, nečekejte jednoduchou odpověď. Zvolené datum může souviset s výročím seznámení, oblíbeným ročním obdobím, nebo prostě může reflektovat časové možnosti vás a svatebčanů.
Pokud chcete jednoduchou odpověď, zeptejte se kdy mít svatbu kartářky nebo numerologa 🙂

Základní rady pro výběr termínu svatby:

Pokud bude manželka těžko snášet zapomenuté datum výročí svatby, zvolte nějaké snadno zapamatovatelné datum, typu 22.2.2020. Čekání na toto datum jistě prověří nejeden vztah…

Pokud sáhnete po některém z dřívějších populárních datumů svatby (například 6.6.2016), vězte, že podobný plán mají stovky dalších párů. Proto neotálejte s rezervací místa, oddávajícího, kapely a dalších dodavatelů.

Pátek a sobota jsou ideál

Pokud existuje ideální den na svatbu, bude to pátek, sobota, případně den před státním svátkem. Vy máte druhý den ze zákona nárok na volno v práci, ale ostatní svatebčané si musí v případě úterní svatby vzít dovolenou. Souciťte s přáteli, protože málokterý by byl druhý den schopen jít do práce.

Všední den má ale i své výhody. Skoro všichni dodavatelé budou mít volno a snáze se domluvíte i na nějaké té slevě. Otázkou je ale oddávající. Někteří mají pevně stanovené datumy svateb.

Výběr datumu svatby podle místa

Pokud máte své vysněné místo svatby, může se stát, že bude výběr termínů značně omezen. U tradičních oddávacích míst může být pořadník naplněn i víc než rok předem. U méně tradičních zase mohou být komplikací „úřední hodiny“ oddávajícícho.

Pokud se nejedná o církevní svatbu, zjistěte si na radnici, ve které dny jsou zastupitelé města a matriky ochotni vás oddat. V některých městech jsou to pevně stanovené dny a hodiny v týdnu, přes které nejede vlak.

Pokud máte své vysněné ideální datum svatby, nezoufejte si. Libovolnému místu a datu se přizpůsobí například oddávající apoštolské církve, aniž byste museli být její součástí.

V jakém ročním období udělat svatbu?

Jarní svatba s rozkvetlými květinami a stromy, letní svatba s pšenicovou výzdobou a teplým počasím, podzimní barevná svatba, nebo snad zimní svatba s poletijícím čerstvým sněhem?

To, co píšeme vše je pouhá terorie. I v srpnu může být svatební den s teplotami 6°C a v únoru může romantickou sněhovou přikrývku nahradit bláto. S rozmary počasí proto určitě počítejte i při plánování místa.

Důvodem proč mít svatbu v létě je skutečnost, že svatební párty může proběhnout venku, díky čemuž ušetříte za pronájem vhodných prostor. I tak je ale dobré mít v záloze dostatečný počet stanů pro případ nevhodného počasí.

Plánujete-li svatbu na období letních prázdnin, rozešlete svatební oznámení co nejdříve, aby si přátelé zařídili dovolené na jiné datum.

Pamatujte že víc než roční období, dělají dobrou svatbu skvělí hosté…

Tak snad už víte, kdy mít svatbu. Teď už jenom zarezervovat vše potřebné a pozvat přátele. Nezapomeňte také sestavit seznam svatebních darů a ideálně také svatební webové stránky s kompletními informacemi pro svatebčany. Aby šlo všechno jako po másle, přečtěte si ještě na co nezapomenout při plánování svatby.

Přejeme dokonalou svatbu a těšíme se na vaše dotazy i připomínky v diskusi pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekStropní držáky projektoru
Další článekINSTANTFLEX TL70 - Dvouoký šikula z Hongkongu

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ