Svatební oznámení je samozřejmě věc vkusu a osobních preferencí. Jsou však určité věci, které by měly být na každém svatebním oznámení.

Co je to svatební oznámení

Svatební oznámení je ozdobná pozvánka na svatbu, která obsahuje základní informace o datu a místě události. Teoreticky by oznámení měli dostat všichni, kdo jsou na svatbu zvaní. Dnes v době emailů a facebookových událostí však často dostává oznámení jen nejbližší rodina.

Svatební oznámení může mít mnoho podob. V každém slušném papírnictví by měli mít na výběr alespoň několik druhů. Vy si pak můžete oznámení popsat buď ručně nebo si je nechat potisknout.

Originální svatební oznámení

Pokud se nechcete smířit s někdy trochu kýčovitou nabídkou oznámení z papírnictví, zkuste trochu zapátrat na internetu. Existuje mnoho různých nezávislých výtvarníků, kteří nabízení vkusná oznámení, které mají nápad a už na první pohled se liší od těch klasických. Můžete tak snad sladit oznámení například s tématem nebo stylem svatby. Vaše svatební oznámení může být klasické, originální, vtipné… Co si jen zamanete.

Plánujete okázalou svatbu na zámku, nebo naopak vílí svatbu uprostřed lesů? Jsme si jisti, že najdete oznámení pro každý typ svatby.

Chcete mít svatbu v tématu vašeho oblíbeného filmu nebo knihy? Není problém.

Nemusíte se bát, že by vás takové oznámení vyšlo draze. Naopak, často se taková oznámení dají sehnat levně, stačí jen trochu hledat. Výrobci také mohou být ochotnější ke smlouvání a můžete u nich zkusit domluvit množstevní slevu. Vzhledem k tomu, že většinou komunikujete přímo s člověkem, který oznámení vyrábí, můžete ho zkusit požádat, aby vám vyrobil například i jmenovky, placky, jídelní lístky, svatební program atd. na míru tak, aby k sobě vše ladilo.

Slaďte si vše potřebné do jednoho stylu

Zkuste se podívat třeba na Fler nebo jeho zahraniční obdobu Etsy. Uvidíte, že budete s výběrem spokojeni. Vybere si i ten, komu klasická papírová varianta přijde nudná.

Text na svatební oznámení

Jednoduše řečeno, může tam být vše, co uznáte za vhodné. Kreativitě se meze nekladou.

Na oznámení by určitě neměla chybět jména snoubenců, datum, čas a místo události. To je takový základ, který by měl být na oznámení vždy. Na internetu najdete mnoho svatebních oznámení, které si můžete vzít jako vzor.

Dle libosti a typu svatby pak můžete přidat další text, jako například pozvánku ke svatební hostině, časový harmonogram svatby, kartičku, na kterou host zaškrtne, zda se zúčastní a zda s sebou někoho vezme (často označováno zkratkou RSVP), detailní informace například o ubytování či dress codu, webové stránky apod. Na oznámení také často najedete informaci, kde si mohou hosté rezervovat svatební dary. Seznam svatebních darů snadno vytvoříte na Tomikup.cz.

Zde si jednoduše vytvoříte krásný seznam darů

Není úplně vhodné psát na oznámení, že je zván pouze adresát a nesmí si s sebou nikoho vzít. Proto dobře zvažte počet pozvaných, protože musíte vždy počítat s tím, že si každý přivede partnera či děti.

Rada nad zlato

Nestresujte se výběrem svatebních oznámení. Prostě vyberte takové, jaké se vám oběma líbí od prodejce, který je vám sympatický. Všechny informace, které se vám na oznámení nevejdou můžete vždy napsat na svatební web nebo Facebook.

To radši věnujte energii výběru vysněných svatebních darů jejich zapisování na Tomikup.

Lovu zdar!

Sdílejte
Předchozí článekJak se učit lyžovat: Co vám lyžařské školy neřeknou?
Další článekZábava na svatbu

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ