Hledáte praktický mixér, který vám pomůže s přípravou pyré, dětských kašiček, i koktejlů? Kuchyňský robot i klasický mixér zabírají na váš vkus příliš mnoho místa? Řešením bude ponorný tyčový mixér, umožňující mixování v libovolné nádobě či hrnci. Pojďme se společně podívat jaký mixér se vyplatí koupit.

Levné tyčové mixéry

Nejlevnější ponorné mixéry mají jediný mixovací nástavec s ostrými noži, které vám pomohou s přípravou pyré, polévek i dětských kaší. Na jejich konstrukci jsou zpravidla ve vyšší míře zastoupeny plasty a nabízejí 1 až 2 rychlostní režimy.

Ne všechny levné ponorné mixéry jsou vhodné k mixování horkých pokrmů a k následnému mytí v myčce. Pokud něco z toho máte v plánu, před nákupem si tyto možnosti pečlivě prověřte.

Nejlepší ponorné mixéry

S lepšími modely získáte v balení také sekáček na ořechy, bylinky, případně na cibuli. Tyto TOP mixéry nemají problém s nasekáním ledu do vašeho drinku a množstvím nástavců se co do využití blíží kuchyňským robotům. Nevýhodou oproti robotu je nutnost držení spínače po celou dobu mixování.

Dražší modely nabízejí samozřejmě vyšší výkon a delší životnost. Zpravidla se neváhají pochlubit počtem otáček za minutu.

Je lepší kovový, nebo plastový tyčový mixér?

Kovový mixér bude nejspíše těžší a dražší, ovšem lépe si poradí s mixováním horkých surovin a myčkou. U plastových výměnných nástavců se také dříve projeví vůle ve spoji.

Ať už se však rozhodnete pro plast či kov, myslete při výběru na celkovou ergonomii. Zejména těžší mixér by se měl dobře držet a měl by mít protiskluzovou úpravu pro práci s mokrýma rukama.

Je lepší odnímatelná noha, nebo jednodílný mixér?

Pokud nutně nevyžadujete nejrůznější přídavné nástavce a jde vám pouze o základní funkci ponorného tyčového mixéru, bude lepší pevně spojená noha.

Při častém každodenním používání totiž hrozí, že se v místě spoje vytvoří vůle a noha nebude při práci stabilní. Odnímatelné příslušenství se lépe umývá v myčce, kam samozřejmě hlavní část mixéru vložit nelze.

MALL.CZ: Mále LEVNÉ ELEKTRO i neelektro. S dopravou zdarma!

Jaký výkon má mít ponorný mixér?

Výrobci se často pyšní obřím příkonem, ovšem tím co by vás mělo zajímat je výkon, případně počet otáček.
Efektivně pracující ponorný mixér s příkonem 180 W může pracovat lépe, než levný 500 wattový přístroj. Nejlepším ukazatelem pro porovnání výkonu mixérů jsou tedy otáčky za minutu.

Mixér na baterky, nebo do zásuvky?

S výkonem souvisí také napájení mixéru. Napájení ze sítě poskytne bezkonkurenčně nejvyšší výkon. Bateriový mixér vás osvobodí od zásuvky, ovšem akumulátory nevydrží dlouhodobé používání po celý den. Aku mixér je vhodný spíše pro méně náročné využití v místech, kde není po ruce elektrická zásuvka.

Počet rychlostí tyčového mixéru

Některé mixéry se nás snaží okouzlit až 20 rychlostními stupni, ovšem v praxi vám ve většině případů bohatě postačí jedna až dvě rychlosti.

Výjimkou jsou mixéry s bohatým příslušenstvím na krájení, sekání a šlehání. Zde je samozřejmě větší počet rychlostí vítán.

Tyčové mixéry se slevou

Na závěr máme pro vás tip pro nákup ponorného mixéru. Po kliknutí na obrázek níže naleznete aktuální nabídku mixérů se slevou na Alze:

Prodej mixérů v akci
Prodej tyčových mixérů na Alze

A jaké jsou vaše zkušenosti s tyčovými mixéry? Doporučujete mixér Braun. Bosch, Sencor, nebo jinou značku?
Napište nám do diskuze pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekJaký vybrat topinkovač
Další článekJak vybírat kuchyňské roboty

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ