Dva praktické dárkové tipy na úvod

Rada první: nezaměňujte svůj vkus s vkusem obdarovávaného! Tento tip vám přijde asi samozřejmý, ale málokdy se ho lidé skutečně drží. Když vybíráte dárek, zkuste se na něj dívat očima toho, pro koho je určený. Přemýšlejte, co má dotyčný rád a co ho baví, ale nepromítejte do dárku svoje vlastní osobní přání. Protože to, co se líbí vám, nemusí být pravým dárkem i pro ostatní.

Rada druhá: vyzkoušejte online wishlisty na www.tomikup.cz. Nikdy víc už nezůstanete bez nápadu na dárek, vyšpióníte, co si vaši blízcí skutečně přejí, a samozřejmě i naopak jim nenápadně ukážete, po čem nejvíc toužíte vy! A to zdaleka není kompletní výčet toho, k čemu je Tomikup užitečný – další jeho super funkce najdete zde: https://tomikup.cz/stat/tomikup-funkce.

Dárky, co se dají sníst nebo vypít

Sníst-vypít je jedna z univerzálních dárkových konstant, kterou na 95 % potěšíte každého (výjimku z pravidla tvoří snad jen chronické dietní maniačky ). Velkou výhodou také je, že pokud se trefíte opravdu hodně mimo, vždy je možné takový dárek jednoduše „poslat dál“ – a to také není k zahození!

Pokud vybíráte dárek pro ženu, většinou nic nezkazíte kvalitní čokoládou. Ale pozor, rozhodně ne „čokoládou čokoládového typu“! Sáhněte po exkluzivní čokoládě třeba ze Švýcarska či Belgie. Hlídejte si složení – kvalitní čokoláda by měla obsahovat pouze kakaovou sušinu, kakaové máslo, třtinový cukr a vanilku, nevadí sójový lecitin pro lepší konzistenci čokolády a samozřejmě sušené mléko u mléčné čokolády, ale víc už nic! K čokoládě přidejte láhev dobrého vína, lépe se hodí červené, ale vybírejte spíš podle preferencí konkrétní dámy. Ve vinotéce vám s výběrem rádi poradí a v supermarketu sáhněte po některé z dražších láhví (>250 Kč) a doufejte, že vám bude Štěstěna nakloněná.

V případě dárku pro muže se osvědčily kvalitní fermentované uzeniny, jako například „štangle“ uheráku či lovečáku, nebo neobvyklé druhy klobásek. K tomu přidejte láhev podle chutě obdarovávaného – pivaře potěší zajímavý pivní speciál nebo limitovaná pivní edice, vinaře láhev archivního bílého nebo červeného, mezi „ostřejšími“ nápoji vede v posledních letech rum.

Univerzální variantou jsou hotové dárkové koše, které prodávají v supermarketech, lahůdkářstvích, cukrárnách apod. Jejich složení ale většinou nemůžete ovlivnit.

Jestli vám ale snít-vypít připadá trochu nuda, vyzkoušejte třeba rady a tipy na akčnější dárky pro muže i ženy.

Prezent z domácí tiskárny

Služby i zboží dnes pořídíte snadno doslova od stolu a ani nemusíte pro dárek nikam chodit. Dárek online zaplatíte a stáhnete si dárkovou poukázku v elektronické podobě (poukaz, šek, voucher – názvů je nepřeberně), kterou jednoduše vytiskněte doma na tiskárně, vložíte do obálky a voilá! Dárek je na světě! Mezi tipy, co vše s dárkovým poukazem můžete online pořídit, patří například:

  • kurz nebo školení
  • knihy za určenou sumu
  • předplatné novin a časopisů
  • zájezd či víkendový pobyt
  • večeře ve vyhlášené restaurace

Perfektní dárkové poukazy pro každého milovníka zábavy a pohybu koupíte třeba na HOPsej.cz.

Peníze jako dárek? Zkuste radši „sázku do loterie“

Peníze jsou v některých rodinách běžným dárkem, ale pokud si nejste jistí, jak bude obdarovaný reagovat, raději hotové finance nedávejte. Namísto toho darujte los (v prodeji jsou kromě obvyklých za deset či dvacet korun i takové v hodnotě několika set Kč), nebo tiket do Sportky. Koupíte je na každé benzínce, vložíte do obálky, připíšete vtipné věnování a je to!

Dárkový tip za všechny peníze

Závěrem se s vámi podělíme o velké dárkové tajemství – všechno vypadá lépe s velkou červenou mašlí! Doporučujeme proto doma mít pro strýčka Příhodu vždy alespoň jedno balení široké červené saténové stuhy (seženete v textilní galanterii). Dojem dárku a toho, že jste si na jeho výběru dali záležet, totiž červená mašle vykouzlí i ze zcela obyčejných věcí každodenní spotřeby!
Jak nakupujete dárky vy? Včas, nebo na poslední chvíli? Máte nějaké zaručené rady a tipy, jakým dárkem koho potěšit? Napište nám svoje zkušenosti do komentářů!

Sdílejte
Předchozí článekSoutěžte s Tomikupem
Další článekJak vybrat dětské kolo
I have no special talents. I am only passionately curious.

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ