K čemu je FreeWheel vůbec dobrý?

V nadpisu jsem vyjmenoval všechny názvy, pod kterými lze tento dopravní prostředek v ČR dohledat. Ač se může zdát gyroskopická jednokolka jako pouhá hračka pro milovníky techniky, nebo pro cirkusáky, pravdou je, že mnoho lidí po celém světě si ji oblíbilo jako praktický dopravní prostředek. Průměrný člověk se na ní naučí jezdit do 30 minut a následně už jenom posouvá své možnosti. Po několika dnech byla většina lidí z našeho týmu schopná seskočit z chodníku a vyjet na snížený obrubník.

SoloWheel, jak se původně vynález jmenuje, jsem si oblíbil natolik, že jsem ho začal používat každý den na jízdu na oběd. Cesta do banky nebo na poštu se bez něj neobejde.

Důvod této „návykovosti“ je jednoduchý. Pohybujete se rychlostí běhu, ale nezapotíte se.

Výdrž baterie

Baterie základních modelů poskytují dostatek energie pro ujetí 10-15 km. 10 kilometrů rychlostí cca 15 km/h bude vaše maximum, pokud bude na cestě táhlejší kopec. Pokud je ale na trase také sjezd, baterie se při něm částečně zotaví. Zakoupit se dají i stroje s delším dojezdem, ale je otázka, zda se poměrně vysoký příplatek pro účely jízdy po městě vyplatí. Vždyť baterii kdekoliv dobijete za pouhých 45 minut.

AirWheel a kopce

Jak už jsem psal výše, jízda z kopce ani do kopce nečiní elektrické jednokolce problém. Z kopce se po nabrání příliš vysoké rychlosti zapne automatický omezovač. Do prudkého kopce je potřeba počítat s o něco nižší rychlostí.

PŘEHLED RECENZE
Náročnost naučení
Praktičnost
Cena
Sdílejte
Předchozí článekChci zhubnout a už konečně vím, jak na to!
Další článekJak kupovat levné letenky

6 KOMENTÁŘE

  1. Pořád marně pátrám kde v Praze jednokolku zakoupit. V Brně to mají jasné, ale nemám tam zatím cestu. Jezdím již dva roky SEGWAY dvojkolku klasik a jednokolka by byla milým doplňkem. Poraďte s obchodem příp. okaz na nabídku. Nakupovat jdu okamžitě. -PS-

ZANECHAT ODPOVĚĎ