Zahradní gril na dřevo, brikety, nebo dřevěné uhlí je prostě klasika. Plynový, ani elektrický gril nenabídnou takovou atmosféru, jako praskající dřevěné uhlí. Navíc jak jsme psali v článku Podle čeho vybírat gril, tento gril nabízí nejvyšší teplotu pro úpravu masa.

Co by měl mít každý gril na dřevěné uhlí

  • Kotel s regulací přívodu vzduchu a snadným systémem pro vysypání popela.
  • Poklop pro úsporu paliva a uzení. Ochrana proti větru/ dešti.
  • Otvory pro regulaci vzduchu na víku.
  • Stabilní konstrukce s co nejmenším počtem šroubků. Lepší jsou smaltované sváry.
  • Samostatnou nádobu na popel, ideálně nerezovou.
  • Výškově polohovatelný a co nejrobustnější rošt.
  • Rošt s odklápěním pro přikládání.

Není rošt jako rošt

Grilovací rošty jsou většinou z poniklované oceli, ovšem ty nejlevnější ji mají pouze pochromovanou, nebo dokonce bez úpravy. Robustnější a těžší grilovací rošt vydrží déle a lépe šíří teplo. Skvělé jsou rošty z nerezové oceli. Litina sice vyžaduje větší údržbu, ale zajistí dokonalý otisk mřížky roštu na vašem steaku.

A jaké jsou vaše zkušenosti se zahradním grilem? Topíte v nich dřevem, dřevěným uhlím, nebo briketami?

Preferujete přímé, nebo nepřímé grilování? Napište nám do diskuse pod článkem.

Sdílejte
Předchozí článekJaký koupit gril na plyn?
Další článekJakou koupit dětskou autosedačku

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ