Lámete si hlavu s tím, co vše by měla obsahovat výbavička pro miminko do postýlky? Máme pro vás osvědčené tipy!

Co koupit miminku do postýlky?

Základem bezpečného spánku miminka je určitě monitor dechu. Ten by neměl chybět v žádné výbavičce pro novorozence. Monitory jsou sice poměrně drahé, ale dají se pořídit i z druhé ruky. V tomto ohledu je vždy lepší vsadit na jistotu a bezpečí.

Hnízdečka jsou záležitostí posledních pár let, ale těší se velké oblibě maminek i miminek. Miminka mají kolem sebe menší a ohraničený prostor, ve kterém se cítí bezpečně a mají proto klidnější spánek. Hnízdečko navíc snadno přenesete, a miminko tak může klidně spát třeba i na gauči v obýváku.

V hnízdečku a zavinovačce bude spát jako dudek

Zavinovačky nejsou na rozdíl od hnízda žádnou novinkou, ale skvěle se v postýlce doplňují. Miminko je v zavinovačce pevnější a snadněji se přenáší, což je výhoda třeba po kojení, když nechcete miminko vzbudit. Miminka se v nich cítí bezpečně jako v děloze a hezky v nich spinkají. Zavinovačka navíc stáhne miminku ručičky a nebudou ho tak budit reflexivní pohyby.

Zavinovačka je pro nás rozhodně must-have každé výbavičky pro dítě. Je jedno, jestli kupujete výbavičku pro letní miminko či zimní miminko. Mějte na střídačku alespoň dvě, protože v prvních měsících úplně nahradí peřinu, která může být pro novorozence nebezpečná z důvodu rizika udušení.

Náš tip: Pokud sháníte výbavičku pro dvojčata, bude vám ze začátku stačit jedna postýlka pro obě děti. Dvojčata mívají nižší porodní váhu a rodí se maličká. V jedné postýlce je můžete mít napříč i až několik měsíců.

Svítící dudlík snadno najdete i v noci.

Pokud nejste odpůrce dudlíků a plánujete je miminku pořídit, kupte i jeden noční. Noční dudlíky ve tmě jemně svítí a vám ušetří nervy při rozespalém tišení plačícího miminka.

Dekorace

Základní a praktické tipy jsme si už představili. Teď se pojďme podívat na na ty méně důležité, ale o to hezčí věci.

Muchláček patří do každé postýlky

V žádné postýlce by neměl chybět plyšáček či muchláček. Některým dětem postačí i oblíbená látková plenka či dečka. Čím dříve ho dítě bude mít, tím si k němu vytvoří větší pouto a bude ho uklidňovat.

Látkové noční světýlko

Pořiďte si do postýlky nebo do její blízkosti zdroj jemného světla, které vás nebude v noci příliš oslňovat. Ideálně přenosný. Bude se hodit při přebalování a noční péči o miminko.

Tip na závěr: Jak zabavit mimiko a přitom rozvíjet jeho senzorické vnímání? Pořiďte si za pár korun disco led žárovku, která vrhá na stěny a strop barevná světla. Zní to divně, ale miminka na nich mohou oči nechat.

Výbavička pro miminko
Výbavičku můžete snadno sdílet

Abyste nebyli na shánění výbavičky do postýlky sami, doporučujeme vytvořit seznam výbavičky pro miminko na Tomikupu. Snadno tak můžete výbavičku sdílet s rodinou a dát jim tak tipy na dárky pro miminko.
Přečtěte si, jak vytvořit chytrý seznam výbavičky pro mimiko! Je to snadné, zdarma a ušetří vám spoustu času, peněz i nervů.

Co nesmí chybět ve vaší postýlkové výbavičce? Napište nám do diskuse!

Sdílejte
Předchozí článekVýbavička pro zimní miminko
Další článekVýbavička pro miminko do porodnice

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ